İşçi eklemeyi düşünüyorum.

Hokkabaz51

Yumurta
Üye
Cataglyphis bicolor olduğunu düşündüğüm kraliçeyi bulduğum bölgenin yakınlarında bu işçileri buldum. Aynı türden mi? İşçi eklerken nelere dikkat etmeliyim ?IMG_5625.jpegEkli dosyayı görüntüle 85088IMG_9759.jpegIMG_5618.jpegIMG_5621.jpegIMG_5627.jpegIMG_5622.jpegIMG_5618.jpegIMG_5619.jpegIMG_5617.jpeg

Ekli dosyalar

• IMG_5622.jpeg
    IMG_5622.jpeg
    59.3 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_5618.jpeg
    IMG_5618.jpeg
    43.7 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG_5617.jpeg
    IMG_5617.jpeg
    50.9 KB · Görüntüleme: 3

Hokkabaz51

Yumurta
Üye
1 tanesi büyük ama küçük olan bir işçi büyük olana saldırdı hangisini ekleyeceğimi bilemiyorum😄

Hokkabaz51

Yumurta
Üye
İşçi ekleme deneyimi olan birisi varsa bana yardımcı olabilir mi ? Bir taktiği var mı? Veya ekledikten sonra saldırırlarsa ayırmalı mıyım?

yücehayvanat

Media
Üye
İşçi ekleme deneyimi olan birisi varsa bana yardımcı olabilir mi ? Bir taktiği var mı? Veya ekledikten sonra saldırırlarsa ayırmalı mıyım?
Kavga durumunda kesinlikle ayırın, işçiyi tüpün içine ekleyin ve tüpü (sadece tüpü outworldu değil) buzdolabına koyun (dondurucuya değil) , bu esnada işçiler ve kraliçe sersemliyecektir ve işçilerin kraliçeye saldırma ihtimali düşecektir

Hokkabaz51

Yumurta
Üye
3 tane ekledim 2 tanesi saldırdı kraliçeye , yakalamasına izin vermeden hemen aldım . Kraliçe 1 tanesini kabul etti gibi gözüküyor şuanlık yine ara ara kontrol ediyorum.

İlyas16

Media
Üye
Kraliçenin kabul etmesine rağmen işçiler outworld’ten kaçmaya çalışırken öldüler . yorgunluktan olduğunu düşünüyorum.🥹

Tekrar denemeli miyim?
İşçi eklemenizin sebebi nedir hocam? İşçi eklemek zorunlu bir şey değil aslında. Eğer özel bir sebebi yoksa ben eklemenizi tavsiye etmem.

Hokkabaz51

Yumurta
Üye
2 tane kraliçeyi aynı anda aynı yerde bulmuştum. 1 tanesinin bir sürü yumurtası var ve işçiler çıkmaz üzere ama bu kraliçenin hiç yumurtası yok

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
2 tane kraliçeyi aynı anda aynı yerde bulmuştum. 1 tanesinin bir sürü yumurtası var ve işçiler çıkmaz üzere ama bu kraliçenin hiç yumurtası yok
Kraliçeyi bulduğunuz noktadan işçi toplarsanız muhtemelen kraliçeniz ile aynı tür olacaktır, bunu deneyebilirsiniz.

Hokkabaz51

Yumurta
Üye
Kraliçeyi bulduğunuz noktadan işçi toplarsanız muhtemelen kraliçeniz ile aynı tür olacaktır, bunu deneyebilirsiniz.
Kraliçeyi bulduğum yerden aldım işçileri
Hepsini aynı anda eklemek pek iyi bir fikir değil bence. Kraliçeye odaklanabilirler ve daha büyük bir karışıklık olur. Tekrar deneyecekseniz minör işçiler iyi olur.
aslında 3 tanesini attım ve 2 dakika içerisinde saldırdıkları için 2 tanesini geri aldım sadece 1 tane minör işçi kalmıştı. Kraliçe kabul etti yan yana uzun süre durdular birbirlerini beslediler ardından işçi dışarıya çıktı ve outworld’den kaçmaya çalıştı sürekli koştu ve 1 saat içinde öldü. Belkide doğada gezmeye alıştığı için adapte olamadı. Tekrar denememi 2 tane minör işçiyle yapacağım belki bu sefer kaçmak için uğraşmazlar. Bu denememde de olmazsa tekrar denemeyeceğim.