İşçi eklemeden tabiki olur fakat kraliçenizin başarı şansı daha düşük olacaktır ve koloninin gelişimi daha uzun sürecektirMerhaba, dün 1 adet Cataglyphis sp. kraliçesi buldum. Türünü bilmediğim için işçi ekleyemem. İşçi eklemeden olmaz mı?
Evet.Cataglyphis için nasıl olur bilmem ama diğer cinsler için zorunlu değildir.
Çünkü işçi yumurtalara ve kraliçeye doğrudan besleme yapar.İşçi eklemeden tabiki olur fakat kraliçenizin başarı şansı daha düşük olacaktır ve koloninin gelişimi daha uzun sürecektir
teşşekür ederim hepinize ama bir sorun daha var asla test tüpüne girmiyor ve hareketsiz duruyor kapağı açtığımda bile deliler gibi koşturuyor ne yapmlıyım?Şart değil ama koloninin gelişimi hızlanır, tabi eğer işçi eklemeyi abartırsanız da kraliçeyi öldürürler. Ekleyecekseniz 3 Ten fazla eklemenizi önermiyorum. Türünü bilmenize aslında fazla gerek yok, kraliçenizin rengi ile uyuşan işçileri alıp 1 er saat arayla eklemeyi deneyebilirsiniz.
Yaptığınız kurulumu fotoğraf olarak atarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.teşşekür ederim hepinize ama bir sorun daha var asla test tüpüne girmiyor ve hareketsiz duruyor kapağı açtığımda bile deliler gibi koşturuyor ne yapmlıyım?
bide üzerinde beyaz küf gibi birşey var ama mite değil kum gibi
O beyazlığı ben de fark ettim kendi kraliçelerimde. Ama hepsinde var galiba. İlk bulduğumu görünce korkmuştum, diğerlerini görünce dedim türde var galiba.teşşekür ederim hepinize ama bir sorun daha var asla test tüpüne girmiyor ve hareketsiz duruyor kapağı açtığımda bile deliler gibi koşturuyor ne yapmlıyım?
bide üzerinde beyaz küf gibi birşey var ama mite değil kum gibi
Tüpte biraz sızıntı vardı tüpü değiştirdim şuan tüpe giriyor ama tüpü kum ile örtemedim kılıf yapsam olur mu?Yaptığınız kurulumu fotoğraf olarak atarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.
Üzerini temizleyecektir veya kalsa da bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Işığı geçirmeyecek bir kılıf yapabilirsin zaten üstüne kum eklememizin sebebi, hem içerideki nemi korumak hemde ışıktan rahatsız olmamaları.Tüpte biraz sızıntı vardı tüpü değiştirdim şuan tüpe giriyor ama tüpü kum ile örtemedim kılıf yapsam olur mu?
Umarım aynı renk işçi bulurum.Şart değil ama koloninin gelişimi hızlanır, tabi eğer işçi eklemeyi abartırsanız da kraliçeyi öldürürler. Ekleyecekseniz 3 Ten fazla eklemenizi önermiyorum. Türünü bilmenize aslında fazla gerek yok, kraliçenizin rengi ile uyuşan işçileri alıp 1 er saat arayla eklemeyi deneyebilirsiniz.