İşçi eklemeden olmuyor mu?

Arax

Pupa
Üye
Merhaba, dün 1 adet Cataglyphis sp. kraliçesi buldum. Türünü bilmediğim için işçi ekleyemem. İşçi eklemeden olmaz mı?

BayTheCruel

Pupa
Üye
Cataglyphis için nasıl olur bilmem ama diğer cinsler için zorunlu değildir.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Şart değil ama koloninin gelişimi hızlanır, tabi eğer işçi eklemeyi abartırsanız da kraliçeyi öldürürler. Ekleyecekseniz 3 Ten fazla eklemenizi önermiyorum. Türünü bilmenize aslında fazla gerek yok, kraliçenizin rengi ile uyuşan işçileri alıp 1 er saat arayla eklemeyi deneyebilirsiniz.

Arax

Pupa
Üye
Şart değil ama koloninin gelişimi hızlanır, tabi eğer işçi eklemeyi abartırsanız da kraliçeyi öldürürler. Ekleyecekseniz 3 Ten fazla eklemenizi önermiyorum. Türünü bilmenize aslında fazla gerek yok, kraliçenizin rengi ile uyuşan işçileri alıp 1 er saat arayla eklemeyi deneyebilirsiniz.
teşşekür ederim hepinize ama bir sorun daha var asla test tüpüne girmiyor ve hareketsiz duruyor kapağı açtığımda bile deliler gibi koşturuyor ne yapmlıyım?

bide üzerinde beyaz küf gibi birşey var ama mite değil kum gibi

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
teşşekür ederim hepinize ama bir sorun daha var asla test tüpüne girmiyor ve hareketsiz duruyor kapağı açtığımda bile deliler gibi koşturuyor ne yapmlıyım?

Yaptığınız kurulumu fotoğraf olarak atarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.
Üzerini temizleyecektir veya kalsa da bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Kuzeyli

Nanitik
Üye

O beyazlığı ben de fark ettim kendi kraliçelerimde. Ama hepsinde var galiba. İlk bulduğumu görünce korkmuştum, diğerlerini görünce dedim türde var galiba.

Arax

Pupa
Üye
Yaptığınız kurulumu fotoğraf olarak atarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.
Üzerini temizleyecektir veya kalsa da bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Tüpte biraz sızıntı vardı tüpü değiştirdim şuan tüpe giriyor ama tüpü kum ile örtemedim kılıf yapsam olur mu?

Kaanınçiftliği

Media
Üye
Tüpte biraz sızıntı vardı tüpü değiştirdim şuan tüpe giriyor ama tüpü kum ile örtemedim kılıf yapsam olur mu?
Işığı geçirmeyecek bir kılıf yapabilirsin zaten üstüne kum eklememizin sebebi, hem içerideki nemi korumak hemde ışıktan rahatsız olmamaları.

Arax

Pupa
Üye
Umarım aynı renk işçi bulurum.