Camponotus cinsi işci olduğunu düşünüyorum.Ekli dosyayı görüntüle 62162Ekli dosyayı görüntüle 62163Ekli dosyayı görüntüle 62164Ekli dosyayı görüntüle 62165
Selamlar arkadaşlar,
Daha öncesinde bu karınca türünü görüyordum ama türünü tahmin etmekte zorlanıyordum. Yardımcı olur musunuz? Bu bir ağaç türü. Ağacın her yerinde delikler vardı.
Camponotus cinsi işci olduğunu düşünüyorum.
Hocam bende ilk cremastoger düşündüm ama bizim bildiğimiz cremastoger abdomen yapısıyla uyuşmuyor.O sivrimsiliği göremiyoruz.Cremastoger sp işçi.
Post-petiole yok zaten. Camponotus tahminine katılıyorum.Hocam bende ilk cremastoger düşündüm ama bizim bildiğimiz cremastoger abdomen yapısıyla uyuşmuyor.O sivrimsiliği göremiyoruz.
Sizce ne?Post-petiole yok zaten. Camponotus tahminine katılıyorum.
Yok hocam formica olasa anlardım ben, değil birazdaha ağaç delmeyi seven bir tür bildiğiniz ağcı oymuşlardı.Bende öyle düşünmüştüm ama elinin üstünde çektikleri formica gibi geldi.
İlk yakın çektikleri camponotus majoru gibi ama diğerleri formicaya benziyor.
Camponotus tahminine katılıyorum.Sizce ne?
Yok hocam formica olasa anlardım ben değil birazdaha ağaç delmeyi seven bir tür bildiğiniz ağcı oymuşlardı.
Hocam yakın çevresinde bir Lasius buldum. Acaba brunneus grubundan olma ihtimali var mı?Lasius brunneus group. Lasius cf. brunneus.
El4nce sormadan ben sorayım kaç mm.Hocam yakın çevresinde bir Lasius buldum. Acaba brunneus grubundan olma ihtimali var mı?
Yeni konu açın isterseniz çok mesaj birikti.Hocam yakın çevresinde bir Lasius buldum. Acaba brunneus grubundan olma ihtimali var mı?