Satın alınca farkı ne oluyor hocam?hava sıcaklığı etkili olabilir. Kraliçeyi buldunuz mu yoksa satın mı aldınız?
Problemli kraliçe gönderilebiliyor kargo stresinden dolayı yumurtlayamayabiliyorlar ayrıca kanatları koparılmış prenses satıldığı bile oldu.Satın alınca farkı ne oluyor hocam?
Kıştan kalma kraliçe ise bazen kış uykusuna yatırılmamış oluyor. Öyle olunca bir daha yavaş oluyor diyim. Kraliçe yorgun oluyor. Neyse bu süreçte ev sıcaklığı 15-20 arası ise kraliçe yumurtaları bilerek büyütmüyor yazı bekliyor. Ondan olma olasılığı çok yüksek. Messor sp. optimum sıcaklığı 26-27 derece ama 29-30 derece cok sıcak olur dikkat edin. en ideali 24-27 arası tutabilmen olur. Ya da yaz geldi zaten biraz daha bekle.Satın alınca farkı ne oluyor hocam?
Şuan dediğinizi yaşıyorum kraliçem yumurtladı malum Kayseri havası bir düzelmedi 2 haftadır yumurta boyutu aynı duruyor havalar düzelince buda düzelir mi?Kıştan kalma kraliçe ise bazen kış uykusuna yatırılmamış oluyor. Öyle olunca bir daha yavaş oluyor diyim. Kraliçe yorgun oluyor. Neyse bu süreçte ev sıcaklığı 15-20 arası ise kraliçe yumurtaları bilerek büyütmüyor yazı bekliyor. Ondan olma olasılığı çok yüksek. Messor sp. optimum sıcaklığı 26-27 derece ama 29-30 derece cok sıcak olur dikkat edin. en ideali 24-27 arası tutabilmen olur. Ya da yaz geldi zaten biraz daha bekle.
Şuan dediğinizi yaşıyorum kraliçem yumurtladı malum Kayseri havası bir düzelmedi 2 haftadır yumurta boyutu aynı duruyor havalar düzelince buda düzelir mi?
Hocam bide tüpte siyahlasma oluyor bu normal bir sey mi?Aynı durumu bende yaşadım 1 ay yumurta kaldı. Ben ısıtıcı ile çözdüm ama o da uğraştırdı. Yaz geldi sayılır. Düzelir sabret.
Ona bende tam hakim değilim bilen birisi derse daha iyi olabilir.Hocam bide tüpte siyahlasma oluyor bu normal bir sey mi?
Siyahlaşma olur normal aşırı derecede siyahlaşma olmadığı sürece sıkıntı yok ama pamuk tamamen siyah olup suyun rengi değişmeye başlarsa transfer etmek gerekiyor.Ona bende tam hakim değilim bilen birisi derse daha iyi olabilir.