Merhabalar, iş yerimden çıkarken bu karıncayı buldum, tam emin değilim ama yuva kazıyordu bence. Hala kanatları mevcut sizce kraliçe mi? Ve cinsi nedir?
Tahminim camponotus sp. Prensesi. Çiftleşip çiftleşmediğini bilemeyiz. Karanlık bir ortamda uygun sıcaklıkta 1 hafta yalnız bırakın kanat dökerse çiftleşmiştir.Merhabalar, iş yerimde çıkarken bu karıncayı buldum, tam emin değilim ama yuva kazıyordu bence. Hala kanatları mevcut sizce kraliçe mi? Ve cinsi nedir?
Hayır. Test tüpüne koyacağın su normal içme suyu olacak. İçine şeker koymayacaksın. Hazır su olsa daha iyi olur.Şu anda test tüpü hazırlıyorum, içindeki suda şeker olucak mı?
Oda sıcaklığı uygun mudur?Tahminim camponotus sp. Prensesi. Çiftleşip çiftleşmediğini bilemeyiz. Karanlık bir ortamda uygun sıcaklıkta 1 hafta yalnız bırakın kanat dökerse çiftleşmiştir
Evet sıkıntı olmaz.Oda sıcaklığı uygun mudur?
Yaklasık 1 hafta oldu ve kanatları hala dökülmedi ne yapmalıyım?Tahminim camponotus sp. Prensesi. Çiftleşip çiftleşmediğini bilemeyiz. Karanlık bir ortamda uygun sıcaklıkta 1 hafta yalnız bırakın kanat dökerse çiftleşmiştir.
Sürekli çıkış pamuğunu kazıyor mu? Yumurtası var mı ?Yaklasık 1 hafta oldu ve kanatları hala dökülmedi ne yapmalıyım?
mavi asetat kağıdında şırıngada tutuyorum, kırmızı asetat bulamadım. 1 hafta hiç dokunmicam bakalım ne olucak.Yüksek ihtimalle döllenmemiş olduğunu düşünüyorum isterseniz bir süre daha tutabilirsiniz fakat bu belirtiler genelde döllenmemiş kraliçelerde görülüyor. Belki ortamına alışamamıştır diyelim rahatsız etmeden bir hafta bakmayın.
Bence salın hocam %99 çiftleşmemiş.Çıkış pamuğunu sürekli kazıyo, yumurtası hala yok.
bir tane aynı cinsin yuvasını biliyorum, oraya bıraksam çiftleştikten sonra almam muhtemel midir yoksa bırakıyım direk gitsin mi?Bence salın hocam %99 çiftleşmemiş
Çitleştikten sonra bulmanız imkansıza yakın çiftleşemeyebilir bile ve havada çiftleşiyorlar yuva ağzına koysanız saldırırlar prensese camponotus uçuşu görürseniz salarsanız daha iyi olur çiftleşme ihtimali artar.bir tane aynı cinsin yuvasını biliyorum, oraya bıraksam çiftleştikten sonra almam muhtemel midir yoksa bırakıyım direk gitsin mi?
tamamdır hocam eyvallah.Salmadan önce şekerli su verin velev ki bir uçuşa denk gelebilirse en azından uçup çiftleşecek enerjisi olmuş olur.