İnsan'ın Günlüğü

insan

Yumurta
Üye
Merhaba, ben Efe bu yıl karınca hobisine başlamaya karar verdim. Uzun bir süre kraliçe aradıktan sonra ekmek almaya giderken ilk formica kraliçemi 4 Haziran'da buldum.

20260604_185429.jpg

Bulduğum güne ait görseli.

Günümüzde koloni hızlı bir şekilde gelişiyor işçi sayısı 20yi geçti. Hızlı davranışları ve hızlı gelişmeleri sebebiyle sevdiğim bir kolonidir. Koloni ismini dinozorlara ilgi duyduğum ve hızlı hareketlerini sevdiğim için utahraptor koydum.
20260813_213419.jpg
Koloninin günümüzdeki hali. Test tüpünü değiştireli çok olmadı ama yine kirlenmiş.
Bu kraliçeden tam 1 hafta sonra aynı yerde bir formica kraliçesi daha buldum. Kendisinin şuan 11 işçisi var onların gelişimi ilk kolonim kadar olmasa da iyi. Kendilerinin tüpüne her baktığım da yumurtaları alıp koşmaya başladıkları için koloniye yumurta hırsızı anlamına gelen oviraptor ismini koydum.
20260813_213244.jpg
Koloninin günümüzdeki hali. Yakında işçiler artacak gibi
Camponotus kraliçesi bulmayı denedim ama hava şartları uygun olmadığı için bulamadım o yüzden satın almak durumunda kaldım.
İlk camponotus kolonim 5 işçiyken elime geldi. Günümüzde 9 işçiye sahip 9 işçi oldukları halde beslenme alanında çoğu zaman en az bir işçi bulunuyor ve besin konusunda iştahlılar. Bu koloni en sevdiğim kolonim olduğu için en çok ilgimi çeken dinozor cinsi olan yutyrannus ismini verdim.
20260813_212603.jpg
Koloninin günümüzdeki hali.
İkinci camponotus kolonim ilk geldiğinde ilk işçisine az zaman kalmıştı. şuan 7 işçiye ulaştı. Şekerli suyu tükettiklerini gördüm ama un kurdu yediklerini görmedim ama gelişimde sorun olmadığı için beslendiklerini düşünüyorum. Boyutları ve ihtişamlarından dolayı Jura'nın aslanı olarak anılan allosaurus ismini verdim.
20260813_212704.jpg
Kolonin günümüzdeki hali. Formicalara göre temizlikleri hoşuma gidiyor.
Bu camponotus kraliçesi geldiğinde yumurtasızdı. Yakın zaman önce yumurtladı umarım iyi bir koloni olabilir. Kendisi yeni olduğu için bir ismi yok.
20260813_212459.jpg
Kraliçenin günümüzdeki durumu. Larvaya geçerse isim veririm.
Umarım yazımda herhangi bir yazım hatası veya hatalı bilgi yoktur varsa kusura bakmayın.

insan

Yumurta
Üye
Bu Hafta Olan Gelişmeler
Camponotus kolonilerim ve Utahraptor kolonisinin outworldlerini değiştirdim çünkü eski olanları kullanırken koloniyi strese sokuyorlardı. Outworld yeni olduğu halde işçiler gayet aktif davranıyorlar.
20260820_085209.jpg
Örnek olarak Yutyrannus kolonisi
Kolonilerin Gelişim Durumları
Yutyrannus kolonisi 11 işçi oldu onun dışında bir gelişme yaşanmadı.
WhatsApp Image 2026-08-20 at 09.11.23.jpeg
Utahraptor kolonisinin test tüpünü değiştirdim eski tüp pis olduğu için koloniyi tam görememişim. O yüzden bu sayımda 35 işçi saydım.
20260820_085337.jpg
Allosaurus kolonisi 9 işçi oldu. Başka bir gelişme yok.
20260820_085525.jpg
Oviraptor kolonisi tüpteki küçük su göllerinden dolayı hortuma taşınmış tüplerini geçen hafta değiştirdim. Yine koloniyi strese sokup transfer mi yapsam yoksa bu tüpte mi bıraksam emin değilim duruma göre değiştireceğim. Su gölleri çok büyük olmadığı için kararsız kaldım. İşçi sayıları 18 oldu.
20260820_085829.jpg
Hortumda oldukları için tam olarak çekemedim.
Okuduğunuz için teşekkürler.

insan

Yumurta
Üye
Küçük Güncelleme
Bu hafta işçisiz camponotus kraliçem dışında bir gelişme yaşanmadı. Kendisi larvaya geçti ve artık bir koloni adı alacak. Kendisini çok sevdiğim için güzel bir ismi hak ediyor ve ben ismimin insan olmasından anlaşılabileceği gibi pek yaratıcı değilim. O yüzden ismi ne olsun diye anneanneme sordum eskiden köyde karaçal koyunları olduğu için Karaçal olsun dedi.20260826_115053.jpg
Karaçal kolonisinin güncel hali

insan

Yumurta
Üye
Bu Hafta Olan Gelişmeler
Bu güncelleme yeni eklenen koloniyi, Karaçalın gelişimini ve çektiğim bazı güzel anları barındıracak.
Yeni Koloni: Makarna
Kendisi eğer yanılmıyorsam lateralis tür grubundan bir camponotus kolonisi. İsmini evde 4 gündür makarna yapılmasından alıyor. Artık makarna görmekten makarna aklımda kaldı. Salonda makarna, mutfakta makarna, odalarda makarna kısacası her yerde makarna var.

20260903_123227.jpg
5 işçili Makarna kolonisinin ilk geldiği an.
Karaçal Kolonisindeki Gelişmeler
Bu kraliçe tek kelimeyle bu işi yapıyor. Kozaya geçmiş ve kozalar sararmış gelişimi çok iyi. Okullar açılana kadar ilk işçi gelir mi göreceğiz.20260903_133544.jpg
Saydığım kadarıyla 5 kozası var.
Sırada Yakaladığım Anlar
20260828_193229.jpg
Yutyrannus kolonisinin kraliçesi yumurtladığı an.
20260831_182856.jpg
Oviraptor kolonisinin bir larvasının doğrudan un kurdundan beslendiği an.
Güncelleme bu kadardı okuduğunuz için teşekkürler.

insan

Yumurta
Üye
Genel Olarak Koloniler
Bu güncellemeyi normalde yarın yapacaktım ama sıkıldığım için bugün yapıyorum. Bu aralar o kadar sıkıldım ki okullun açılmasını beklemeye başladım. Lafı uzatmadan kolonilerin genel durumlarına geçeyim.
Karaçal
5 pupası var ve pupaların bir ucu kararmış haftaya ilk işçiyi görürüm umarım.
20260909_161557.jpg
Makarna
6 işçi oldular beslenme alanından 2 gün önce ilk şekerli sularını içtiler. Un kurdunu gördüğüm kadarıyla daha yemediler. Şuan 2 tane pupaları var bunlar işçi olduktan sonra daha aktif olacaklarını umuyorum. Bir sonraki verdiğimde un kurdunu yerler umarım.
20260909_161931.jpg
Oviraptor
Koloni şuan ortalama bir durumda bulunuyor. 3 işçi öldü neden olduğu hakkında bir bilgim yok. Beslenme alanında aktif değiller kış uykusunun yaklaşmasıyla alakalı olabilir. Tüpleri kirli ama ekim ortasından ocak ortasına kadar kış uykusuna yatırmadan önce transfer edeceğim.
20260909_161829.jpg
Utahraptor
Bu koloni ile Oviraptor kolonisinin kurulması arasında 1 hafta var ama bu fark bir haftadan fazla. Şekerli su veya un kurdu verdiğimde en az 5 işçi geliyor. İşçi sayısı hala 30 - 40 civarı sayamıyorum tahmini olarak söylüyorum. İşçiler kadar larva ve pupa var büyük ihtimalle kış uykusundan sonra işçiler çıkacak.
20260909_162211.jpg
Beslenme alanları ile tüp girişi arasına bir giriş yapmışlar. Gündüz açıp akşam kapatıyorlar bazen.
20260909_162139.jpg
Allosaurus
Koloni 12 işçi 10 civarı pupa var. Gayet iyi gidiyorlar.

20260909_161734.jpg
Yutyrannus
Bu koloniye bu dinozorun ismini verdiği için mutluyum. En çok ilgimi çeken dinozor ismi gelişimi çok sevdiğim bir kolonide tek kelimeyle harika. 20 işçileri 8 pupaları, 10 civarı larvaları ve 20 civarı yumurtaları var. Bu koloniyi erken olduğu halde formikaryuma geçirmeyi düşünüyorum. Normalde bu yıl tüpte bakmayı düşünüyordum ama bu gelişimden dolayı formikayuma geçirmek aklıma geldi.
20260909_162029.jpg
Bu güncelleme bu kadardı. Okuduğunuz için teşekkürler.

Mikrokosmos

Yumurta
Üye
Merhaba, ben Efe bu yıl karınca hobisine başlamaya karar verdim. Uzun bir süre kraliçe aradıktan sonra ekmek almaya giderken ilk formica kraliçemi 4 Haziran'da buldum.

Ekli dosyayı görüntüle 86962

Bulduğum güne ait görseli.

Günümüzde koloni hızlı bir şekilde gelişiyor işçi sayısı 20yi geçti. Hızlı davranışları ve hızlı gelişmeleri sebebiyle sevdiğim bir kolonidir. Koloni ismini dinozorlara ilgi duyduğum ve hızlı hareketlerini sevdiğim için utahraptor koydum.
Ekli dosyayı görüntüle 86963
Koloninin günümüzdeki hali. Test tüpünü değiştireli çok olmadı ama yine kirlenmiş.
Bu kraliçeden tam 1 hafta sonra aynı yerde bir formica kraliçesi daha buldum. Kendisinin şuan 11 işçisi var onların gelişimi ilk kolonim kadar olmasa da iyi. Kendilerinin tüpüne her baktığım da yumurtaları alıp koşmaya başladıkları için koloniye yumurta hırsızı anlamına gelen oviraptor ismini koydum.
Ekli dosyayı görüntüle 86964
Koloninin günümüzdeki hali. Yakında işçiler artacak gibi
Camponotus kraliçesi bulmayı denedim ama hava şartları uygun olmadığı için bulamadım o yüzden satın almak durumunda kaldım.
İlk camponotus kolonim 5 işçiyken elime geldi. Günümüzde 9 işçiye sahip 9 işçi oldukları halde beslenme alanında çoğu zaman en az bir işçi bulunuyor ve besin konusunda iştahlılar. Bu koloni en sevdiğim kolonim olduğu için en çok ilgimi çeken dinozor cinsi olan yutyrannus ismini verdim.
Ekli dosyayı görüntüle 86965
Koloninin günümüzdeki hali.
İkinci camponotus kolonim ilk geldiğinde ilk işçisine az zaman kalmıştı. şuan 7 işçiye ulaştı. Şekerli suyu tükettiklerini gördüm ama un kurdu yediklerini görmedim ama gelişimde sorun olmadığı için beslendiklerini düşünüyorum. Boyutları ve ihtişamlarından dolayı Jura'nın aslanı olarak anılan allosaurus ismini verdim.
Ekli dosyayı görüntüle 86966
Kolonin günümüzdeki hali. Formicalara göre temizlikleri hoşuma gidiyor.
Bu camponotus kraliçesi geldiğinde yumurtasızdı. Yakın zaman önce yumurtladı umarım iyi bir koloni olabilir. Kendisi yeni olduğu için bir ismi yok.
Ekli dosyayı görüntüle 86967
Kraliçenin günümüzdeki durumu. Larvaya geçerse isim veririm.
Umarım yazımda herhangi bir yazım hatası veya hatalı bilgi yoktur varsa kusura bakmayın.
Fotoğraftaki test tüpünün ucundaki aparatı ve hortumu nereden temin ettin?

acemihobicilemon

Larva
Üye
İsimler cidden çok iyi özellikle makarna ismini hikayesi çok iyi. bende aynı durumdayım artık okul açılsın demeye başladım. Karaçal içince bence okul açılmadan ilk işçiyi alırsın. Günlüğün devamını okumak isterim.

insan

Yumurta
Üye
İsimler cidden çok iyi özellikle makarna ismini hikayesi çok iyi. bende aynı durumdayım artık okul açılsın demeye başladım. Karaçal içince bence okul açılmadan ilk işçiyi alırsın. Günlüğün devamını okumak isterim.
Günlüğü ve isimleri beğendiğiniz için teşekkürler. Umarım dediğiniz gibi ilk işçiyi alırım.

insan

Yumurta
Üye
Kısa Güncelleme
Bu güncellemede formikaryuma geçirdiğim Yutyrannus kolonisi ve 2 kolonideki gelişmeler var.
Yutyrannus
Erken olduğu halde bu koloniyi formikaryuma geçirdim. Bunun sebebi hem formikaryum hakkında deneyim edinmek hem de Allosaurus kolonisini tüpte bakacağım için farkları görmek. Şuan 23 işçiler normalde 2-3 odayı kullanıyorlar 3 oda boş kalıyor. Koloni pis olmadığı ve canlı yemleri taşımadıkları için sorun olmaz umarım.
20260917_173412.jpg
su içmeleri için 10 cm'lik tüp taktım. Normalde 3 oda dolu olur ama çektiğimde 1 odadaydılar.
Makarna
Tüpte beslemeye geçtim. Outworld için çok yavaşlar ve un kurdunu tüketemiyorlar. Şuan gayet iyiler. 7 işçiye ulaştılar ve genelde çok sakinler.
20260917_171513.jpg
Karaçal
Bugün ilk işçisi çıktı. Okuldan gelip tüpü açtığımda işçiyi görünce bir tık fazla bağırdım. Annem şaşırdı biraz ama sorun yok. Sonuçta ilk işçi çıktı renkleri gerçekten hoşuma gitti favorim olacak gibi duruyor.
20260917_174746.jpg
38 günde ilk işçi çıktı. Bu günlükteki kraliçe aşamasından beri gelişimi görülen tek koloni olduğu için her güncellemede bahsederim onlardan.
Güncelleme bu kadardı okuduğunuz için teşekkürler.