İlk Yumurta-İlk işçi, başlasın serüven.

GalipAsaf

Yumurta
Üye
Merhaba. 18 Nisan tarihinde aranıza katılıp ilk başlığımı açmışım. 3 kraliçe buldum yumurta ve işçi bekliyorum diye. Resimden görebilirsiniz en alttaki Messor ilk bulduğum kraliçeydi, zaten bir iki gün arayla topladım hepsini. Messor kraliçem yumurtladı, resimde gözüken bir üstündeki bir hafta sonra, en üstteki 2. haftasında yumurtladı 2 ay olmasına rağmen yumurta çıkmadı sanırım beslemekte geç kaldım. Ortadaki bütün yumurtalarını yedi, şekerli su verince diğer gün tekrar yumurtlamaya başladı, en üsttekinde yumurtalar büyükler. Türüne bakmıştım ama aklımda kalmadı. Messorum ise canavar gibi 5 tane işçi çıkardı ve koloni serüveni başladı. Heyecanla takip ediyorum. Yem biraz fazla verdim umarım sorun olmaz.1000123324.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mustafaf

Media
Üye
İnşallah büyük bir koloniniz olur, ama size bir önerim var. Tohumları kırıp vermeniz başlangıç seviyesi için daha iyi olur, nanitik işçiler tohumu kıramayabilir.

GalipAsaf

Yumurta
Üye
Teşekkür ederim ilgin için, seçerek verdim hepsi çatlak ve kabuğu açık tohumlardı direkt tohumu çıkarıp vermekte istemedim ama kontrol ederim sorun yaşayan olursa çıkartıp verir veya karışık veririm takipteyim bakalım.