Senin adına sevindim.
Günlüğe eklediğim son mesajımın üzerinden 8 gün geçmiş. Kraliçeleri beslememin üzerinden ise 7 gün geçti.
@yusufff01 'in söylediği karışımı yaptım ve kraliçelere verdim. Eşit miktarlarda çiğ yumurta beyazı ve toz şekeri karıştırıp her ikisine de verdim. Besleme yapmamın üzerinden 1 hafta geçti ve geçtiğimiz günlerde içimizden bir dost benimle, bana yardımcı olmak için özelden iletişime geçti. Kısa bir sohbetin ardından kendisi de arkadaşlarına danıştıktan sonra bana kraliçeleri salmamı söyledi. Söylediğine göre bazı karınca türlerinde bazı kraliçeler yumurtlamıyormuş. Hatta söylediği şeyi olduğu gibi yazıyorum:
"yumurtalamayan türler bu mevsim geçişlerinde çok oluyormuş tetramoriumlarda da varmış zaten bu"
Bulduğum iki kraliçem de tamamen şans eseri yumurtlamayan kraliçe denk gelmiş. Bunu öğrendikten sonra moralim oldukça bozuldu ve hobiden oldukça soğudum ancak yine de kraliçeleri bırakmaya gönlüm el vermedi. Kraliçeler halen yaşıyorlar ve tüpte duruyorlar.
Normalde bu gün kraliçeleri yakındaki bir parka salmayı düşünüyordum çünkü artık çok uzun zaman geçti ve ümidi tamamen kesmiştim. Son bir kez daha kontrol edeyim dedim ve 2 numaralı kraliçeyi (sonradan gelen, kaldırımda bulduğum) incelediğimde sanki yumurtalarının olduğunu gördüm ve hemen ardından bu yazıyı yazmaya karar verdim. Tüpü inceledim ve gerçekten de yumurtaya benziyorlar. Oldukça küçük nokta nokta yığın halinde bir oluşum var nemli tarafta. Kendimi de pek ümitlendirmek istemediğim için pamuk yığıntısı olabileceğini de düşünüyorum ama dediğim gibi baya baya yumurtaya benziyorlar. 1 numaralı kraliçede ise halen hiçbir iz yok.
Bu arada bahsettiğiniz kış uykusu yöntemini uygulamadım çünkü üşendim 😅. Dediğim gibi ümidi kesmiştim ve dedim ki son bir besleme yapayım sonrasında salarım artık diye düşündüm, ta ki bu güne kadar.
İlk bulduğum kraliçenin üzerinden 28 gün geçti, ikinci bulduğum kraliçenin üzerinden ise 15 gün geçti.
Fotoğrafları çekerken biraz rahatsız oldu ve hemen yumurtaları taşımaya başladı. Daha fazla rahatsız etmeden kaldırıp yerine koydum. Fotoğraflardan da anlaşılıyor ve artık eminim ki bunlar gerçekten de yumurta.