İlk kraliçelerimi buldum

Nolx

Yumurta
Üye
Bugün üniversitede ders çıkışı arkadaşlarla sohbet ederken yerde kanatlı bir şey fark ettim. Yakından bakınca bunun bir kraliçe karınca olduğunu anladım ve hemen aldım. Durağa doğru yürürken bir tane daha kraliçeye denk geldim, onu da aldım. Türlerinden tam emin değilim; tahminimce ilki Messor, ikincisi ise Camponotus olabilir. Bu konuda daha bilgili olanların görüşlerini almak isterim.

1. Bulduğum Kraliçe

• Saat: 17.11
  • Tarih: 26 Mart 2026
  • Yer: Isparta SDÜ Doğu Kampüsü
  • Hava durumu: 10°C, güneşli
2. Bulduğum Kraliçe

• Saat: 17.42
Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Birinci karınca .jpeg
    Birinci karınca .jpeg
    34 KB · Görüntüleme: 9
  • ikinci karınca.jpeg
    ikinci karınca.jpeg
    39.3 KB · Görüntüleme: 10

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
İkiside Messor.

Reomg

Yumurta
Üye
Bugün üniversitede ders çıkışı arkadaşlarla sohbet ederken yerde kanatlı bir şey fark ettim. Yakından bakınca bunun bir kraliçe karınca olduğunu anladım ve hemen aldım. Durağa doğru yürürken bir tane daha kraliçeye denk geldim, onu da aldım. Türlerinden tam emin değilim; tahminimce ilki Messor, ikincisi ise Camponotus olabilir. Bu konuda daha bilgili olanların görüşlerini almak isterim.

1. Bulduğum Kraliçe

• Saat: 17.11
2. Bulduğum Kraliçe

• Saat: 17.42
Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.
Bu Karıncalar henüz döllenmemiş değil mi ?

Nolx

Yumurta
Üye
Bu Karıncalar henüz döllenmemiş değil mi ?
Pek sanmıyorum hocam. Etrafta aktif şekilde dolaşıyorlardı. Bildiğim kadarıyla kraliçeler çiftleşmeden sonra kanatlarını hemen dökmeyebiliyor. Ayrıca kanatlarını dikkatlice incelediğimde açılmış gibi görünmüyordu. Bu yüzden yüksek ihtimalle henüz uçuş gerçekleştirmemiş olduklarını düşünüyorum.

Hocam bir sorum olacak: Messor kraliçelerimden biri sürekli su haznesinden uzak durup tüpün çıkış kısmındaki pamukta bekliyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Son düzenleme:

yağızalp

Nanitik
Üye
Pek sanmıyorum hocam. Etrafta aktif şekilde dolaşıyorlardı. Bildiğim kadarıyla kraliçeler çiftleşmeden sonra kanatlarını hemen dökmeyebiliyor. Ayrıca kanatlarını dikkatlice incelediğimde açılmış gibi görünmüyordu. Bu yüzden yüksek ihtimalle henüz uçuş gerçekleştirmemiş olduklarını düşünüyorum.

Hocam bir sorum olacak: Messor kraliçelerimden biri sürekli su haznesinden uzak durup tüpün çıkış kısmındaki pamukta bekliyor. Bunun sebebi ne olabilir?
Zamanla alışır siz ellemeyin deli gibi koşmuyorsa sorun yok keşif yapıyorda olabilir