İlk kraliçe karıncam kargodan geldi!

YalnızGaripAdam

Nanitik
Üye
Merhabalar, Kraliçe karıncam kargodan geldi aşağıya fotoğrafları bırakacağım. İçinde tahminime göre 15-20 yumurta var. Aklıma takılan sorular var fotoğraflardan göründüğü kadarıyla cevaplarsanız sevinirim.
1) Su içeceği pamuk tamamen ıslak değil fotoğraflarda belli oluyor zaten transfer etmeme gerek var mı?
2) Sizce sağlıklı mı?

NOT; fotoğrafların kalitesi foruma yükleyince düşüyor.

Ekli dosyalar

• IMG_0473.jpeg
    IMG_0473.jpeg
    28.8 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_0474.jpeg
    IMG_0474.jpeg
    31.2 KB · Görüntüleme: 39

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Nem pamuğunun durumu iyi değil, transfer edip daha düzgün bir pamuk yapabilirsiniz. Kraliçe sağlık gibi görünüyor.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Uzun ince bir çubuk kullanarak ve kraliçeye değdirmeden pamuğu ittirin hallolur, kraliçe iyi görünüyor.

YalnızGaripAdam

Nanitik
Üye
Nem pamuğunun durumu iyi değil, transfer edip daha düzgün bir pamuk yapabilirsiniz. Kraliçe sağlık gibi görünüyor.
3 gündür kargodaydı bu yüzden epey bir stres olmuştur diye düşünüyorum. 1-2 gün bekleyip mi transfer etmeliyim yoksa durum acil mi? Eğer bekleyeceksem kaç gün bekleyeceğim?

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
3 gündür kargodaydı bu yüzden epey bir stres olmuştur diye düşünüyorum. 1-2 gün bekleyip mi transfer etmeliyim yoksa durum acil mi? Eğer bekleyeceksem kaç gün bekleyeceğim?
Beklemenize gerek yok. Ani bir darbe almazsa, hareketlilikten ya da transferden dolayı maksimum 1 saat tedirgin davranır sonra normale döner yani hayatını pek etkilemez.

YalnızGaripAdam

Nanitik
Üye
Beklemenize gerek yok. Ani bir darbe almazsa, hareketlilikten ya da transferden dolayı maksimum 1 saat tedirgin davranır sonra normale döner yani hayatını pek etkilemez.
Tekrardan merhaba, yeni tüpü hazırladım ve transfer olması için iki tüpü birleştirdim. Yeni tüpü kırmızı asetat kağıdı ile sardım ve üstünüde bir kumaş parçası koydum daha karanlık olması için. Eski ve şuan içinde olduğu tüp tamamen aydınlık. İki tüpü birleştireli yaklaşık 10 dakika oldu fakat kraliçe daha hiç hareket etmedi. Bir sorun var mıdır? Ne kadar sürer, yaklaşık 15-20 tane de yumurtası var. Bu süre boyunca ne yapmam gerek? Detaylı bilgi verirseniz sevinirim.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Tekrardan merhaba, yeni tüpü hazırladım ve transfer olması için iki tüpü birleştirdim. Yeni tüpü kırmızı asetat kağıdı ile sardım ve üstünüde bir kumaş parçası koydum daha karanlık olması için. Eski ve şuan içinde olduğu tüp tamamen aydınlık. İki tüpü birleştireli yaklaşık 10 dakika oldu fakat kraliçe daha hiç hareket etmedi. Bir sorun var mıdır? Ne kadar sürer, yaklaşık 15-20 tane de yumurtası var. Bu süre boyunca ne yapmam gerek? Detaylı bilgi verirseniz sevinirim.
Kraliçe transfer olması gerektiğini bilmediği için kendiliğinden geçmeyebilir. Bu yüzden önce kraliçe farklı bir kaba alıp yumurtaları kendiniz diğer tüpe koymalısınız, ardından kraliçeyide aktarmalısınız. Yumurdalar ıslak kürdan ile aktarılabilir.