İlk kolonim konusunda sorularım

SHAPINX

Yumurta
Üye
1: Messor kraliçesi buldum 2 tane idareten 10cc'lik şırıngaya koydum henüz larva atmadılar cam test tüpüne direkt aktarmalı mıyım yoksa işçi çıkımını mı beklemeliyim?
2: Doğrudan AntStore da satılan s310 başlangıç seti almalı mıyım?
3: Tuğkan abi Messor ile ilgili paylaştığı videoda nemin çok önemli olmadığını söylemiş bu tür için ama sıcaklık konusunda emin olamadım şu an bulunduğu ortam 20/25 arası değişiyor gece yarıları ölçümüne bakmadım henüz ısıtma için bi sistem ayarlamalı mıyım?
ilk tecrübem olduğundan heycanlıyım ve hata yapmak istemiyorum cevaplar için şimdiden teşekkürler

İyi Forumlar

TiTaha

Yumurta
Üye
1: Messor kraliçesi buldum 2 tane idareten 10cc'lik şırıngaya koydum henüz larva atmadılar cam test tüpüne direkt aktarmalı mıyım yoksa işçi çıkımını mı beklemeliyim?
3: Tuğkan abi Messor ile ilgili paylaştığı videoda nemin çok önemli olmadığını söylemiş bu tür için ama sıcaklık konusunda emin olamadım şu an bulunduğu ortam 20/25 arası değişiyor gece yarıları ölçümüne bakmadım henüz ısıtma için bi sistem ayarlamalı mıyım?
ilk tecrübem olduğundan heycanlıyım ve hata yapmak istemiyorum cevaplar için şimdiden teşekkürler

İyi Forumlar
1. larva derken yumurta kastettiniz herhalde, eğer yumurtladıysa su bitene kadar bekleyebilirsin su bitince geçirirsin.
2. şuanlık test tüpü dışında bir ihtiyacın yok ilerde belki alırsın.
3. geceleri 18 derecenin altına düşmedikçe sıkıntı yok.

SHAPINX

Yumurta
Üye
1. larva derken yumurta kastettiniz herhalde, eğer yumurtladıysa su bitene kadar bekleyebilirsin su bitince geçirirsin.
2. şuanlık test tüpü dışında bir ihtiyacın yok ilerde belki alırsın.
3. geceleri 18 derecenin altına düşmedikçe sıkıntı yok.
yumurta evet şu an yok olmasını beklemeli miyim yoksa direkt bu halde geçirip orda mı devam edeyim?
bu gece aralıklarla kalkıp sıcaklığı kontrol edeceğim

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

İyi Forumlar
1-)Yumurtaları varsa manuel bir şekilde 16x160 bir tüpe transferini gerçekleştir.
2-) Hayır,gereksiz.
3-) Oda sıcaklığı idealdir. Kış yaklaştığı için ısıtıcı ped kullanarak ısıyı sabit tutabilirsiniz.
Aklına takılan bir soru olursa rahatlıkla sorabilirsin. İyi forumlar

SHAPINX

Yumurta
Üye
Herkes tüpü önermiş bugün gidip Medical ve kırtasiyeler soracağım bulamazsam internetten sipariş vereceğim cevaplar için teşekkürler. iyi forumlar

SHAPINX

Yumurta
Üye
1-)Yumurtaları varsa manuel bir şekilde 16x160 bir tüpe transferini gerçekleştir.
2-) Hayır,gereksiz.
3-) Oda sıcaklığı idealdir. Kış yaklaştığı için ısıtıcı ped kullanarak ısıyı sabit tutabilirsiniz.
Aklına takılan bir soru olursa rahatlıkla sorabilirsin. İyi forumlar
Isıtıcı ped kullanacağım zaten kraliçenin ilk yıl kış uykusuna ihtiyacı yokmuş ikinci kış aylarında uyutucağım