İlk kolonim Camponotus sanctusların son hali

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Hocam kolonin bir kaç fotosu ile yorum yapıyorsunuz. Neden yalan söyliyeyim. Ama görüşünüz için saolun.
Seni yalanlamak için söylemiyorum, minör, media ve majör dediğimiz polimorfizm temelinde boy farkları vardır. Minöründen tut majörüne kadar kendi aralarında değişken boylardadır, yani çok görüyorum büyük boy minöre media işçi diyenler de var. Yani sizin majör sandıklarınız aslında büyük boy media olabilir diyorum, koloniyi canlı kanalı görmediğim için fotoğraflardan yorum yapıyorum.

hahsk

Nanitik
Üye
Seni yalanlamak için söylemiyorum, minör, media ve majör dediğimiz polimorfizm temelinde boy farkları vardır. Minöründen tut majörüne kadar kendi aralarında değişken boylardadır, yani çok görüyorum büyük boy minöre media işçi diyenler de var. Yani sizin majör sandıklarınız aslında büyük boy media olabilir diyorum, koloniyi canlı kanalı görmediğim için fotoğraflardan yorum yapıyorum.
Siyah başlılar majör değil mi ? Onlardan 8,9 adet var.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-09-22-18-27-58-170_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2025-09-22-18-27-58-170_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    30.8 KB · Görüntüleme: 13