İlk İşçim Çıktı

Zenebif

Yumurta
Üye
Merhaba herkese iyi forumlar diliyorum daha önce birkaç konu açmıştım messor kraliçem hakkında işte sonunda ilk işçi mutluluğunu yaşıyorum yumurta turunculaşmıştı daha önce şimdi işçi var tekrar 2 yumurta turuncu gözüküyor ilk besleme olarak bu saatten sonra ne yapmam gerekir şekerli su vereyim mi vereceksem ölçü ne olmalı tohum vermeli miyim az çok tuğkan abiden biliyorum ama doğru gitsin istiyorum her şey süreç hakkında yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

• IMG_20220320_171308.jpg
    IMG_20220320_171308.jpg
    37.8 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_20220320_171257_N.jpg
    IMG_20220320_171257_N.jpg
    37.9 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20220320_171238_N.jpg
    IMG_20220320_171238_N.jpg
    36.9 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_20220320_171233_N.jpg
    IMG_20220320_171233_N.jpg
    33.2 KB · Görüntüleme: 30

Adoganf

Yumurta
Üye
Şekerli suya kürdan batırıp biraz verebilirsin enerji toplaması adına ve 1-2 tane tohum bırakman şimdilik yetecektir

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
İlk işçiler nanitic işçilerdir. Boy olarak diğer işçilerden daha küçük olurlar ve temel görevleri besin aramaktan daha çok yumurtalar ve kraliçe ile ilgilenmektir. Dolayısıyla vereceğiniz sert kabuklu bir tohumu kırabileceğini sanmıyorum. Daha yumuşak besinler verilebilir. Çekirdek içi çok uygun olur. Şekerli su messorlarda çok gerekli değil, zaten vereceğiniz tohumlardan şeker ihtiyaçlarının büyük bölümünü karşılıyorlar. Onun yerine protein vermelisiniz. Unkurdunu kesip sulu ve yumuşak kısmını verin.

Zenebif

Yumurta
Üye
İlk işçiler nanitic işçilerdir. Boy olarak diğer işçilerden daha küçük olurlar ve temel görevleri besin aramaktan daha çok yumurtalar ve kraliçe ile ilgilenmektir. Dolayısıyla vereceğiniz sert kabuklu bir tohumu kırabileceğini sanmıyorum. Daha yumuşak besinler verilebilir. Çekirdek içi çok uygun olur. Şekerli su messorlarda çok gerekli değil, zaten vereceğiniz tohumlardan şeker ihtiyaçlarının büyük bölümünü karşılıyorlar. Onun yerine protein vermelisiniz. Unkurdunu kesip sulu ve yumuşak kısmını verin.
Protein için erken değil mi ben koloni daha büyüdüğünde diye biliyordum henüz temin etmedim zaten ve çekirdek olarak çiğ çekirdek mi yoksa normal satın aldığımız kavrulmuş çekirdekten kırıp versem sorun olur mu

Adoganf

Yumurta
Üye
Protein için erken değil mi ben koloni daha büyüdüğünde diye biliyordum henüz temin etmedim zaten ve çekirdek olarak çiğ çekirdek mi yoksa normal satın aldığımız kavrulmuş çekirdekten kırıp versem sorun olur mu
Kavrulmuş sert olur çiğ çekirdek daha yumuşaktır ve protein verilmesi gerekiyor

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Protein ilk işçi çıktığı andan itibaren veriliyor fakat messorlarda yalnızca tohum vererek bile besleme yapabiliyoruz. Unkurdu alana kadar protein takviyesi yapmamanızın bir zararı olmaz. Kavrulmuş çekirdeklerin iç kısmından bahsediyorum. Yani aklıma gelen en basit besinlerden biri buydu, kendiniz de alternatif pek çok besin bulabilirsiniz.

Zenebif

Yumurta
Üye
Kavrulmuş sert olur çiğ çekirdek daha yumuşaktır ve protein verilmesi gerekiyor
Teşekkür ederim
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Protein ilk işçi çıktığı andan itibaren veriliyor fakat messorlarda yalnızca tohum vererek bile besleme yapabiliyoruz. Unkurdu alana kadar protein takviyesi yapmamanızın bir zararı olmaz. Kavrulmuş çekirdeklerin iç kısmından bahsediyorum. Yani aklıma gelen en basit besinlerden biri buydu, kendiniz de alternatif pek çok besin bulabilirsiniz.
Teşekkür ederim