İlk işçiler çıktı nasıl beslemeliyim?

Seuthes

Larva
Üye
Merhaba arkadaşlar bugün messor olduğunu düşündüğüm kraliçemin ilk işçileri çıktı ilk beslemeyi nasıl yapmalıyım? IMG_6791.jpeg

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam ufak bi şekerli su ver başlangıçta çünkü enerji toplamaları iyi olur sonrasında canlı yemle beslemeye başlarsın zaten.2-3 tanede tohum at sürekli bulunsun.Ama ıslak pamuklu tarafa götürmesinler çünkü çimlenebilir falan sıkıntı.Kendine bi diyet çıkar karıncaları ona göre besle karışık ilerleme.

Karınca16

Majör
Yardımsever
Üye
Merhaba arkadaşlar bugün messor olduğunu düşündüğüm kraliçemin ilk işçileri çıktı ilk beslemeyi nasıl yapmalıyım? Ekli dosyayı görüntüle 50671
Bulunması kolay olan kuş yemi verebilirsiniz ama tek kuşyemi ile olmaz ileri dönemde 5-6 işçi olunca un kurdu ,Morio kurdu gibi canlı yemler de vermeniz gerek protein karşılamaları ve larvaları beslemeleri için.

Seuthes

Larva
Üye
Teşekkür ediyorum cevaplar için birde şekerli suyun oranını nasıl yapıyorsunuz? Bir çay bardağına göre filan örnek verebilirmisiniz

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Teşekkür ediyorum cevaplar için birde şekerli suyun oranını nasıl yapıyorsunuz? Bir çay bardağına göre filan örnek verebilirmisiniz
Hocam brn çay bardağının ortasına kadar su doldurup 3 4 kaşık şeker atıyorum yeterli oluyor iyice eritin şekeri ama