İlk işçi problemi

temnothorax

Yumurta
Üye
Benim kraliçemin bugün ilk işçisi doğdu. Videolardan izlediklerimin aksine işçi çok küçük ve kraliçem onu ağzında tutuyor. Kraliçemin onu yiyeceğinden endişeleniyorum sizce kraliçem işçiyi yer mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:

egzotikçiftik

Larva
Üye
Benim kraliçemin bugün ilk işçisi doğdu. Videolardan izlediklerimin aksine işçi çok küçük ve kraliçem onu ağzında tutuyor. Kraliçemin onu yiyeceğinden endişeleniyorum sizce kraliçem işçiyi yer mi?
bir sorun olduğunu düşünmüyorum, muhtemelen kraliçe işçinin çıkmasına veya kendine gelmesine yardım ediyordur. boyutuna gelirsek zaten ilk işçiler küçük (minor) olarak çıkar. eğer beslediğiniz türde media veya majorlar varsa bunlar daha sonra çıkacaktır. majorların çıkması için kolonide bir tehdit yaratmanız gerekir, bunu outworlde canlı bir böcek atarak yapabilirsiniz. ama dediğim gibi eğer beslediğiniz tür major ve media içeriyorsa bunlar yapılabilir.

MFurkan

Yumurta
Üye
Hocam, kısaca kraliçenin dışardan ek gıda almadan çıkardığı ilk işçiler. Doğal olarak küçük olacaktır.

Nanitik işçiler ?
Nanitik işçiler, ilk doğan yani birinci nesil dediğimiz işçilerdir, nanitik işçiler diğer nesil işçilere göre daha küçüklerdir. Bu işçilerin işleri diğer nesillerdeki işçilere göre daha çok diğer nesilleri yetiştirmektir. Ayrıca bu durum tüm karıncalar için geçerlidir. Nanitik işçiler pek fazla keşif yapmazlar, daha çok yumurtalar ile ilgilenirler.

temnothorax

Yumurta
Üye
bir sorun olduğunu düşünmüyorum, muhtemelen kraliçe işçinin çıkmasına veya kendine gelmesine yardım ediyordur. boyutuna gelirsek zaten ilk işçiler küçük (minor) olarak çıkar. eğer beslediğiniz türde media veya majorlar varsa bunlar daha sonra çıkacaktır. majorların çıkması için kolonide bir tehdit yaratmanız gerekir, bunu outworlde canlı bir böcek atarak yapabilirsiniz. ama dediğim gibi eğer beslediğiniz tür major ve media içeriyorsa bunlar yapılabilir.
Bilgi için teşekkürler peki Messor türü major üretir mi?