Hava sıcaklığı akşamları 15-20 derece sabahları 23-28 derece aralığında ekstra ısıtıcı ped almam gerekiyor mu. 1 haftaya 30 dereceleri geçicek antalya.İki hafta içinde ilk işçiyi görürsünüz, sıcaklığı yüksek tutun daha kısa sürer çıkmaları.
Isıtıcıya gerek yok, akdeniz bölgesi şuan gündüzleri gayet sıcak. Geceleri sıcaklığın düşmesi sorun olmaz.Hava sıcaklığı akşamları 15-20 derece sabahları 23-28 derece aralığında ekstra ısıtıcı ped almam gerekiyor mu. 1 haftaya 30 dereceleri geçicek antalya.
Benimde pupa evrensinde yumurtalı bir messor kraliçem var 3 4 tane pupası var 1 hafta oldu ama hala kızarma yok sadece gözleri oluştu.Merhaba arkadaşlar, olduğu kadar yakın, detay çekmeye çalıştım. Sizce ilk işçi ne zaman çıkar? Bir de şuan bu yumurtalar hangi evrededir?
Ekli dosyayı görüntüle 50882Ekli dosyayı görüntüle 50883
İlk defa karınca besliyorum pupa dediğiniz sanırım karınca görünümü almış gözleri belli olanlar larva olanlar ize koza gibi olanlar küçük boncuk vari olanlarda yumurtamı oluyor. Yorumunuz için teşekkürler hayırlısıyla çıkar inşallah9 tane pupa var aynı anda 9 işçin olabilir![]()
Görmemişin çocuğu olmuş tutmuş çükünü koparmış gibi yumartaları görünce formikaryum siparişi verdim benGözleri olan ve karınca şeklinde şeffaf olanlar pupa pupanın gözleri belli olduktan sonra 4-5 gün sonra koyulaşmaya başlar.
İşçi sayının artmasını beklemelisin.Görmemişin çocuğu olmuş tutmuş çükünü koparmış gibi yumartaları görünce formikaryum siparişi verdim ben10x5cmlik işçiler çıktıktan sonra transfer yapsam olurmu. Büyük kaçarmı formikaryum.