İlk Formikaryumumu Yapıyorum

formikamen

Yumurta
Üye
22x18 yüksekliği 20 cm olan akvaryumuma yutongtan formikaryum yapıyorum. Sizce neler yapmalıyım? Son hali böyle oldu bunu yan tarafına odacıklar koyup sağ tarafına bir çıkış daha vermek istiyorum. Çıkış vermek yerine sadece odacıklarla sağ tarafına genişletsem nasıl olur . Üst tarafı tahmin edeceğiniz gibi outworld olacak. derz ile kapatıp odacıklar arası silikonlayacağım. Tavsiyeleriniz var mı ?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250501_213336_Gallery.jpg
    Screenshot_20250501_213336_Gallery.jpg
    12.8 KB · Görüntüleme: 31
  • Screenshot_20250501_214912_Gallery.jpg
    Screenshot_20250501_214912_Gallery.jpg
    12.2 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:

akvaryumhane

Asker
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
22x18 yüksekliği 20 cm olan akvaryumuma yutongtan formikaryum yapıyorum. Sizce neler yapmalıyım? Son hali böyle oldu bunu yan tarafına odacıklar koyup sağ tarafına bir çıkış daha vermek istiyorum. Çıkış vermek yerine sadece odacıklarla sağ tarafına genişletsem nasıl olur . Üst tarafı tahmin edeceğiniz gibi outworld olacak. derz ile kapatıp odacıklar arası silikonlayacağım. Tavsiyeleriniz var mı ?
Odacık ile geçişten kastın eklediğim resimdeki gibi ise çok daha iyi olur tabii. Ayrıca bir öneri daha dikey formicariumlarda odacıkların önemli olan kısmı derinliktir. Odacıkların derinliğini birazdaha arttırın. Bir diğer husus karıncaların şuan için yemek ve yumurta koyabilecekleri alanlar çok sınırlı. Ytongu delerek içeriye doğru odacıklar yapın'ki karıncalar yemekleri ve yumurtaları ona göre taşısınlar. Aksi takdirde bu şekilde kullanabilecekleri alan sayısı çok az. Outworld için ise alan genişliği gayet güzel. Bir diğer önemli hususta silikonunuz akvaryum silikonu olsun. Aksi taktirde içeride aşırı kimyasal kokusu olacağı için işçiler formicariumu kabul etmeyebilir hatta bu kokudan zehirlenip önledebilirler. bu arada nem ayarını nasıl yapacağını tam anlamadım outworld kısmındanmı yapacaksın nemlendirmeyi?
61U5n-5eSxL._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

formikamen

Yumurta
Üye
evet yan tarafa doğru şuan da odacık açıyorum . Akvaryum silikonu kullanacağım . Geri kalan kısımı derz ile kapatıp aralara karıncaların kaçmamasını sağlamak istiyorum.nemlendirmeyi üst tarafta yuvarlak bir boşluk açıp üzerinden şırınga ile belli aralıklarla nemlendirme yapmayı düşünüyorum , uygun olur mu?

akvaryumhane

Asker
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
evet yan tarafa doğru şuan da odacık açıyorum . Akvaryum silikonu kullanacağım . Geri kalan kısımı derz ile kapatıp aralara karıncaların kaçmamasını sağlamak istiyorum.nemlendirmeyi üst tarafta yuvarlak bir boşluk açıp üzerinden şırınga ile belli aralıklarla nemlendirme yapmayı düşünüyorum , uygun olur mu?
Nem eşit dağılacak ise olur. Onun haricinde bir bölgeyi kuru ve nemsiz alanda bırkmaya özen gösterin.