Tüpe aktarıp etrafını sardım ve bıraktım, şu an karanlıkta duruyor. Daha önce besleyen ya da bilgisi olan öneride bulunabilirse mutlu olurum. İlk deneyimim olacak bu tür.
Fazla strese sokmamaya özen göster. Haftada 1 çok rahatsız etmeden bakabilirsin. Hızlıdır 3-4 haftaya ilk işçiyi alırsın. Gözlemlemesi zevklidir. İlk işçiye kadar besleme yapmanıza gerek yok. İşçi çıkınca şekerli su ve protein olarak besleme yapın.Tüpe aktarıp etrafını sardım ve bıraktım, şu an karanlıkta duruyor. Daha önce besleyen ya da bilgisi olan öneride bulunabilirse mutlu olurum. İlk deneyimim olacak bu tür.
Kesinlikle fazla strese gelemeyen bir tür bu yüzden bence 2 haftada bir açıp bakın, bulunduğu yerin karanlık olması iyidir, bunlar dışında titreşimsiz ve sessiz de olmalı. Yumurtalarını yemesi kolaydır bu yüzden bütün strese girebileceği ortamlardan uzak tutun. İşçiler çıktıktan sonra strese girme durumu biraz daha azalır. Protein ağırlıklı besleyebilirsiniz işçileri çıktıktan sonra outworlde geçene kadar haftada 1-2 kez canlı yem vermek gayet yeterli olur. Hareketleri hızlıdır örümcek gibi hızlıca hareket edip bir süre dona kalırlar. Sonra yine hızlıca hareket ederler. Bunlar haricinde formik asit de salgılarlar eğer kraliçe bunu tüpün içerisindeyken yaparsa kendine zarar verebilir bu yüzden strese sokmamak dediğim gibi önemli. Ve çok iyi gördüklerini de söyleyebilirim hatta belki de ülkemizdeki en iyi görüş yeteneğine sahip ilk 3 karıncadan biri. İşçiler çıktıktan sonra beslerken çok keyif alacaksınız emin olun. İşçileri en geç 1 ay sonra çıkacaktır, bazen daha hızlı da olabiliyor ama strese girme oranı bu süreyi önemli ölçüde değiştirebiliyor.Tüpe aktarıp etrafını sardım ve bıraktım, şu an karanlıkta duruyor. Daha önce besleyen ya da bilgisi olan öneride bulunabilirse mutlu olurum. İlk deneyimim olacak bu tür.
Teşekkür ederim dediğiniz gibi yapacağım. Tüpe aktarırken biraz stres oldu ama çok hızlı hareket etmiyordu sadece anlık koştu sonra tekrar yavaş hareketine devam etti. Bende direkt ağzını kapatıp rafa koydum. Bazı yerlerde "pamuğu çok sıkı kapamayın formik asit salgılarsa rahat hava alsın" yazıyordu böyle bi ihtimal var mı zaten çok sıkı kapadığımı düşünmüyorum böyle bırakmalı mıyım yoksa kontrol mü etmeliyim?Kesinlikle fazla strese gelemeyen bir tür bu yüzden bence 2 haftada bir açıp bakın, bulunduğu yerin karanlık olması iyidir, bunlar dışında titreşimsiz ve sessiz de olmalı. Yumurtalarını yemesi kolaydır bu yüzden bütün strese girebileceği ortamlardan uzak tutun. İşçiler çıktıktan sonra strese girme durumu biraz daha azalır. Protein ağırlıklı besleyebilirsiniz işçileri çıktıktan sonra outworlde geçene kadar haftada 1-2 kez canlı yem vermek gayet yeterli olur. Hareketleri hızlıdır örümcek gibi hızlıca hareket edip bir süre dona kalırlar. Sonra yine hızlıca hareket ederler. Bunlar haricinde formik asit de salgılarlar eğer kraliçe bunu tüpün içerisindeyken yaparsa kendine zarar verebilir bu yüzden strese sokmamak dediğim gibi önemli. Ve çok iyi gördüklerini de söyleyebilirim hatta belki de ülkemizdeki en iyi görüş yeteneğine sahip ilk 3 karıncadan biri. İşçiler çıktıktan sonra beslerken çok keyif alacaksınız emin olun. İşçileri en geç 1 ay sonra çıkacaktır, bazen daha hızlı da olabiliyor ama strese girme oranı bu süreyi önemli ölçüde değiştirebiliyor.
Rica ederim. Bir sorun olmaz formik asit salgılaması için cidden korkması veya çok strese girmesi lazım. Böyle bir olay yaşanmadığından bence kontrol etmenize gerek yok. Formik asit kraliçeye temas ederse zarar verir hava alması ile ilgili bir sorun çıkmayacaktır zaten. 2 Hafta sonra kontrol edebilirsiniz bence ne kadar az kontrol ederseniz o kadar iyi olur ve işçiler o kadar hızlı çıkar. Ve forumda günlüğünü tutarsanız da güzel olur merakla takip ederim ve yardımcı olmaya çalışırım. 😊Teşekkür ederim dediğiniz gibi yapacağım. Tüpe aktarırken biraz stres oldu ama çok hızlı hareket etmiyordu sadece anlık koştu sonra tekrar yavaş hareketine devam etti. Bende direkt ağzını kapatıp rafa koydum. Bazı yerlerde "pamuğu çok sıkı kapamayın formik asit salgılarsa rahat hava alsın" yazıyordu böyle bi ihtimal var mı zaten çok sıkı kapadığımı düşünmüyorum böyle bırakmalı mıyım yoksa kontrol mü etmeliyim?
Teşekkür ederim hocam ilgilendiğiniz için. Günlüğede zamanım olunca bakacağım, çok sağolun.Rica ederim. Bir sorun olmaz formik asit salgılaması için cidden korkması veya çok strese girmesi lazım. Böyle bir olay yaşanmadığından bence kontrol etmenize gerek yok. Formik asit kraliçeye temas ederse zarar verir hava alması ile ilgili bir sorun çıkmayacaktır zaten. 2 Hafta sonra kontrol edebilirsiniz bence ne kadar az kontrol ederseniz o kadar iyi olur ve işçiler o kadar hızlı çıkar. Ve forumda günlüğünü tutarsanız da güzel olur merakla takip ederim ve yardımcı olmaya çalışırım. 😊