Hocam az işçiye rağmen alete olduğu için wc olabilir denmişti ama öyle değilde kraliçenin bir kaç kraliçeyle desteğe ihtiyacı var gibiTam anlayamadım ne demek istedin bahadırcığım?
Hocam az işçiye rağmen alete olduğu için wc olabilir denmişti ama öyle değilde kraliçenin bir kaç kraliçeyle desteğe ihtiyacı var gibiTam anlayamadım ne demek istedin bahadırcığım?
Kraliçenin aslında desteğe ihtiyacı yok,her polijinik cins gibi senin kolonin de geleceklerini korumak istemişler.Polijinik karıncaların yaşam süreleri monogonik olanlara göre nispeten daha kısadır tabi türden türe değişebilir.Bu kısa yaşam döngüsünde koloninin devamlılığını sağlamak için devamlı kraliçe üretilir,koloninin hayatta kalması ve devam etmesi için elzemdir.Senin kolonin de gelecekte yeterli büyüklüğe ulaşırsa bölünerek yeni koloniler oluştururlar.Hocam az işçiye rağmen alete olduğu için wc olabilir denmişti ama öyle değilde kraliçenin bir kaç kraliçeyle desteğe ihtiyacı var gibi
Anladım hocam sağolun iyi gecelerKraliçenin aslında desteğe ihtiyacı yok,her polijinik cins gibi senin kolonin de geleceklerini korumak istemişler.Polijinik karıncaların yaşam süreleri monogonik olanlara göre nispeten daha kısadır tabi türden türe değişebilir.Bu kısa yaşam döngüsünde koloninin devamlılığını sağlamak için devamlı kraliçe üretilir,koloninin hayatta kalması ve devam etmesi için elzemdir.Senin kolonin de gelecekte yeterli büyüklüğe ulaşırsa bölünerek yeni koloniler oluştururlar.
Hocam bir kraliçe kanat dökmüş bile biraz hızlı oldu sankiKraliçenin aslında desteğe ihtiyacı yok,her polijinik cins gibi senin kolonin de geleceklerini korumak istemişler.Polijinik karıncaların yaşam süreleri monogonik olanlara göre nispeten daha kısadır tabi türden türe değişebilir.Bu kısa yaşam döngüsünde koloninin devamlılığını sağlamak için devamlı kraliçe üretilir,koloninin hayatta kalması ve devam etmesi için elzemdir.Senin kolonin de gelecekte yeterli büyüklüğe ulaşırsa bölünerek yeni koloniler oluştururlar.
Fotoğraf atabilir misiniz?Hocam bir kraliçe kanat dökmüş bile biraz hızlı oldu sanki
Ya çiftleşmiştir yada artık bir işçi kendisi.Hocam bir kraliçe kanat dökmüş bile biraz hızlı oldu sanki
Hocam kamera bir türlü netlemedi en iyi fotoğrafı atacağım kanatlı gibi gözüküyor ama o kanatlar arkasında ki aletenin kanatları kendi kanatları yok eminimFotoğraf atabilir misiniz?
Hocam uçuş vakti gelene kadar işçi gibi çalışırlar ama kanat döküp işçi olanı hiç duymadım daha önce nasıl oluyor oYa çiftleşmiştir yada artık bir işçi kendisi.
Fotoğraftan hiçbir şey belli olmuyor, büyük çoğunluğu da prenses gibi duruyor.Hocam kamera bir türlü netlemedi en iyi fotoğrafı atacağım kanatlı gibi gözüküyor ama o kanatlar arkasında ki aletenin kanatları kendi kanatları yok eminim
Hocam uçuş vakti gelene kadar işçi gibi çalışırlar ama kanat döküp işçi olanı hiç duymadım daha önce nasıl oluyor o
Daha rengi oturmamış bana kalırsa çiftleşmişmemiştir ama ginede gözşemde fayda var. Onun haricinde ölen prens oldumu?Hocam kamera bir türlü netlemedi en iyi fotoğrafı atacağım kanatlı gibi gözüküyor ama o kanatlar arkasında ki aletenin kanatları kendi kanatları yok eminim
Hocam uçuş vakti gelene kadar işçi gibi çalışırlar ama kanat döküp işçi olanı hiç duymadım daha önce nasıl oluyor o
Hayır ölen almadı ama kanatlarının olmadığına eminimDaha rengi oturmamış bana kalırsa çiftleşmişmemiştir ama ginede gözşemde fayda var. Onun haricinde ölen prens oldumu?
Kameram netleyemiyor bir türlü açıkta denk gelirse bir fotoğrafdaha atacağımFotoğraftan hiçbir şey belli olmuyor, büyük çoğunluğu da prenses gibi duruyor.
Kanatlarının hiçbiri mi yok yoksa bir kaç demeti mi yok sadece? Çok sıkıntı bir şey değildir muhtemelen.Ayrıca tüpün içinde kopmuş kanatlar varsa evet kopmuş diyebiliriz ama eğer yoksa,alate pupadan yeni çıkmış olabilir.İlk çıktıkları zamanlar da kanatların açılması biraz zaman alabiliyor.Bu süre zarfında kanatlar küçük ve buruşuk birer çubuk gibi vücuduna yakın şekilde durabiliyor.Böyle bir şey gözlemlediniz mi?Hayır ölen almadı ama kanatlarının olmadığına eminim
Kameram netleyemiyor bir türlü açıkta denk gelirse bir fotoğrafdaha atacağım
olduçta dikkatli baktım hovam hiç kanadı yokKanatlarının hiçbiri mi yok yoksa bir kaç demeti mi yok sadece? Çok sıkıntı bir şey değildir muhtemelen.Ayrıca tüpün içinde kopmuş kanatlar varsa evet kopmuş diyebiliriz ama eğer yoksa,alate pupadan yeni çıkmış olabilir.İlk çıktıkları zamanlar da kanatların açılması biraz zaman alabiliyor.Bu süre zarfında kanatlar küçük ve buruşuk birer çubuk gibi vücuduna yakın şekilde durabiliyor.Böyle bir şey gözlemlediniz mi?
Birde bişry soracağım 6 erkek 4 dişi olsa 2 tane açıkta kalan olacak veya erkek veya dişi açıkta kalan olursa onu ne yapayımKanatlarının hiçbiri mi yok yoksa bir kaç demeti mi yok sadece? Çok sıkıntı bir şey değildir muhtemelen.Ayrıca tüpün içinde kopmuş kanatlar varsa evet kopmuş diyebiliriz ama eğer yoksa,alate pupadan yeni çıkmış olabilir.İlk çıktıkları zamanlar da kanatların açılması biraz zaman alabiliyor.Bu süre zarfında kanatlar küçük ve buruşuk birer çubuk gibi vücuduna yakın şekilde durabiliyor.Böyle bir şey gözlemlediniz mi?
Bir şey yapmanıza gerek yok,6 erkek 4 prensesi rahatlıkla döller.Prensler genellikle iki defa çiftleşebiliyorlar.Onlar kendi aralarında hallederler.olduçta dikkatli baktım hovam hiç kanadı yok
Birde bişry soracağım 6 erkek 4 dişi olsa 2 tane açıkta kalan olacak veya erkek veya dişi açıkta kalan olursa onu ne yapayım
Hocam fotoğraf çekmeye çalışırken farkettim kanatsız olanın abdomeni yarım bildiğiniz abdomende problem varBir şey yapmanıza gerek yok,6 erkek 4 prensesi rahatlıkla döller.Prensler genellikle iki defa çiftleşebiliyorlar.Onlar kendi aralarında hallederler.
Kanat mevzusu da genetik mutasyon sonucu kanatsız doğmuş olabilir veyahut kanatlar pupadan ilk çıktıkları zamanlarda çok taze ve kırılgan yapıda oldukları için prenseslerin dengesiz düşüp kalkmaları sonucu kanatlar hasar görebilir,bir kısmı veya tamamı kopabilir.Endişe edecek bir durum yok akışına bırakın muhtemelen bir hafta içinde döllenmiş verimli kraliçeleriniz olur.
Net fotoğraflar görmediğim için yorum yapamıyor ya da tahminden öteye geçemiyorum.Bu duruma neden olacak bir çok sebep olabilir kesin bir şey söylemek çok zor.Pupadan çıkarken zarar görebilmesi,genetik mutasyonlar, veya işçilerin dikkatsiz zar açma girişimlerinden kaynaklı olabilir dediğim gibi net bir şey söylemek zor.Hocam fotoğraf çekmeye çalışırken farkettim kanatsız olanın abdomeni yarım bildiğiniz abdomende problem var
Tamamdır teşekkürlerNet fotoğraflar görmediğim için yorum yapamıyor ya da tahminden öteye geçemiyorum.Bu duruma neden olacak bir çok sebep olabilir kesin bir şey söylemek çok zor.Pupadan çıkarken zarar görebilmesi,genetik mutasyonlar, veya işçilerin dikkatsiz zar açma girişimlerinden kaynaklı olabilir dediğim gibi net bir şey söylemek zor.