İlk adım

Mantis_

Majör
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Test tüpü, pamuk, canlı yem.

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
Test tüpü, Pamuk, Canlı yem, Tohum, Cımbız, Şiringa , Kırmızı asetat ve kıraliçe XD

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kraliçe, nem, sıcaklık, hava sirkülasyonu, kaçmalarını engellemek.

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sadece dediklerimi bulundurarak, gerçekleştirerek karınca hobisini yapabilirsiniz dedim. O da ufak bi şakaydı, boş verin siz.

FurkanYüksel

Larva
Üye
Karınca hobisi yapmam için gerekli olan temel malzemeler nelerdir.
Test tüpü pamuk dinlenmiş/içme suyu teat tüpüne girebilecek steril bi çubuk(çöp şiş) canlı yem,hasatçı tür besliyecekseniz tohum(kuş yemi teter ama çim tohumu ve keten tohumunu çok severler)cımbız(şart değil)autworld(ister satın alın ister yaptırın ister yapın bir tahlil kutusundan bile yapmıştım)test tüpşerini koymak için bi stand

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Test tüpü pamuk dinlenmiş/içme suyu teat tüpüne girebilecek steril bi çubuk(çöp şiş) canlı yem,hasatçı tür besliyecekseniz tohum(kuş yemi teter ama çim tohumu ve keten tohumunu çok severler)cımbız(şart değil)autworld(ister satın alın ister yaptırın ister yapın bir tahlil kutusundan bile yapmıştım)test tüpşerini koymak için bi stand
Ekmekte getireyim mi?

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam bunlara ne gerek var bahçedeki koloniye haftada bir baksın. XD
Bir hortum, kullanabilir. Bir şişe kullanabilir. Tüp diye bir şart yok. Diğer malzemeler için de alternatif var. Yani bunlar olmak "zorunda" diye bir şey yok.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Saydıkların çok sağlıklı ve kalıcı olarak kullanılabilecek şeyler değiller. Şişede, hortumda ya da en yakın alternatif olan şırıngada nemi ayarlamak zor mesela. Su genelde çok kalıcı olmuyor onlarda. Başlanabilir ama ne kadar keyif verir konusu tartışılır, uğraştırır. Test tüpü kaç lira ki tanesi 3-4 tldir en fazla, yolda düşürsek eğilip almayız zaten. Pamuk da her evde vardır. Bu kadar.

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Saydıkların çok sağlıklı ve kalıcı olarak kullanılabilecek şeyler değiller. Şişede, hortumda ya da en yakın alternatif olan şırıngada nemi ayarlamak zor mesela. Su genelde çok kalıcı olmuyor onlarda. Başlanabilir ama ne kadar keyif verir konusu tartışılır, uğraştırır. Test tüpü kaç lira ki tanesi 3-4 tldir en fazla, yolda düşürsek eğilip almayız zaten. Pamuk da her evde vardır. Bu kadar.
Onlar örnekti. Demeye çalıştığım şey karınca hobisi yapılacaksa bu tarz tüp, pamuk gibi malzemelerin şart olmadığıdır. Üzerine düşünülürse alternatif bir çok şey söylenebilir.

Şişe hiç denemedim ama denemeyeceğim. Eğer gerçekten küçük plastik bir şişe bulabilirsem suyu koyacağım yerin üstüne bir delik açacağım. Manuel olarak nem biterse sürekli yenileyebileceğim. Plastik olduğu için eğer çabuk küflenirse bu sefer transfer yapmak için nemi alabileceğim. Kalıcı olması gerekmiyor ayrıca, uğraşmak isteyen uğraşabilir.

Para mevzusunu geçin hocam, şakaydı o.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Başta zor olmayacaktır. İşçiler çıkınca zorlar. Ya da şişe gibi malzemeler fazla yer kaplar, birden fazla koloni yetiştirmek isteyen için sıkıntı çıkarır. Alternatif bulunabileceğine, zorunlu olmadığına katılıyorum. Ama gerekliler mi diye sorulursa da evet derim. Sağlıklı, ucuz, pratik yöntem var. Alışılmış ve biliniyor. Kraliçe için de sağlıklı olur. Sonuçta oyuncak hayvana dekorasyon seçmiyoruz.