Yaşamalarına müsade etmek yerine neden bu öldürme merakı anlamıyorum.Eklemiş olduğum fotoğraftaki yuvaya 2 gün önce ilaç sıktım. Beyaz kozaların içinde ve kozasız olanlarda hâlâ yaşayan larvalar mevcut. Sizce ilaç etki etmiş midir?
Ekli dosyayı görüntüle 62933
Evin camında falan ise içeri girebilirler o yüzden bu yapılmış olabilir. Zaten neden öldürmek istesin ki?Yaşamalarına müsade etmek yerine neden bu öldürme merakı anlamıyorum.
Yüksek ihtimalle fazla etmemiştir. Bir kabı yakıt veya ağır kokulu bir kolonya ile doldurup kabı yuvanın üstüne kapatın. En fazla 2-3 dakikaya yaşayanlar kaçmak isterken düşüp ölecektir, sonrasında kabı yuvaya sürtüp yuvanın da kaba düşmesini sağlayarak kurtulabilirsiniz. Yalnız kaçmadıklarından emin olun içinde yaşayanlar o an ölmeyip kaçarsa sıkıntı olur. Alternatif olarak bir kavanozda ateş başlatıp yuvayı kavanozun içine düşürerek yanmalarını da sağlayabilirsiniz.Eklemiş olduğum fotoğraftaki yuvaya 2 gün önce ilaç sıktım. Beyaz kozaların içinde ve kozasız olanlarda hâlâ yaşayan larvalar mevcut. Sizce ilaç etki etmiş midir?
Ekli dosyayı görüntüle 62933
Evin içinde veya çevresinde yaşayan zararlılar/haşereler her zaman öldürülebilirdir, olaya fazla duygusal bakıyorsunuz. Ormanda yaşayanlar öldürülmediği sürece bir sorun yok.Yaşamalarına müsade etmek yerine neden bu öldürme merakı anlamıyorum.
Direkt ev içerisindeydi, bu yüzden ilaçladım. Başka türlü dokunmuyorumYaşamalarına müsade etmek yerine neden bu öldürme merakı anlamıyorum.
Eğer etmemişse karıncalara yem olarak kullanmayı düşünüyorumYüksek ihtimalle fazla etmemiştir. Bir kabı yakıt veya ağır kokulu bir kolonya ile doldurup kabı yuvanın üstüne kapatın. En fazla 2-3 dakikaya yaşayanlar kaçmak isterken düşüp ölecektir, sonrasında kabı yuvaya sürtüp yuvanın da kaba düşmesini sağlayarak kurtulabilirsiniz. Yalnız kaçmadıklarından emin olun içinde yaşayanlar o an ölmeyip kaçarsa sıkıntı olur. Alternatif olarak bir kavanozda ateş başlatıp yuvayı kavanozun içine düşürerek yanmalarını da sağlayabilirsiniz.
Evin içinde veya çevresinde yaşayan zararlılar/haşereler her zaman öldürülebilirdir, olaya fazla duygusal bakıyorsunuz. Ormanda yaşayanlar öldürülmediği sürece bir sorun yok.
Üzerlerinde mutlaka vardır, risk almayın.Direkt ev içerisindeydi, bu yüzden ilaçladım. Başka türlü dokunmuyorum
Eğer etmemişse karıncalara yem olarak kullanmayı düşünüyorum