İkinci adım

ilhanZYBK

Larva
Üye
Çünkü 4500 üyenin 4500'ü de hobiye başladığı andan itibaren hiçbir şeyi kendisi öğrenmeyip ya da araştırmayıp "armut piş ağzıma düş" usulüyle buraya sormaya kalksa hiçbiri sorusuna cevap bulamaz. Kimsenin o kadar soruya bakacak vakti yok. Öncelikle yaptığımız şey forum kullanıcılarını araştırmaya teşvik etmek. Bu hem araştırarak edinilen bilginin kalıcı olmasını sağlar bu açıdan faydalıdır hem de bilgiyi kaynaktan almayı sağlar ki bu da safsatalardan kurtarır doğru bilgiye ulaştırır çoğu zaman. Bunları yapan kişinin kafasında hala soru işaretleri varsa o zaman foruma gelip konu açar ve hep birlikte hem araştırma yapar hem de düşünürüz. İşte o zaman bilgi alışverişi olur. Yani seni araştırma yapmaya yönlendirmemizin sebebi cevap vermek istemememiz değil. Araştırma yaptıktan sonra bana özelden de ulaşabilirsin, sorularını itina ile yanıtlarım. Dostum. İyi geceler 🌴

Ki rehber yazılar bu vasfı karşılıyor zaten. Hobiye yeni başlayan kişilerin soracakları sorulara önceden yanıt veriyorlar çoğu, böylelikle fazladan bir sürü konunun açılması engelleniyor. Mesela onları okuman çok faydalı olur.
Tmm

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
İlhan, bu yazıyı da uzun olduğu için okumayacaksın muhtemelen. Ama umrumda değil benim okuyup okumaman. Foruma kayıt olduğun günden beri forumda saçma tartışmalar çıkartıp, saçma cevaplar veriyorsun. İnsanlar sana yardımcı olmak için güzel güzel yazıyor ve tek yazdığın şey "Tmm". Rapor kısmı senin hakkında olan şikayetlerle dolu. Sence de bir şeyleri yanlış yapmıyor musun? Tüm mesajlarını okudum. Sergilediğin tavırlar ve kullandığın üslup bu ortama göre değil. Forumu biraz gözlemleyerek ona göre mesaj atmaya başla ya da forumda yersiz kavgalar çıkartıp durma. Hazır bilgiye konmayı sorarak öğrenmek diye nitelendirmiş kendini kandırıyorsun. Her yerde olan bir bilgiyi kendin öğrenebilmek yerine bir kişiden öğrenmeyi tercih ediyorsun. Çünkü araştırmaya üşeniyorsun. Bundan önce açtığın konularda da bu böyle. Karınca Çiftliğim kanalının yanından geçsen öğreneceğin 3-5 bilgiyi gelip forumda bize soruyorsun. En son açtığın konu da aynı şekilde araştırmaktan yoksun bir konu. Forumdan çıkmana bile gerek yok bak bu araştırmayı yapmak için. Foruma karınca suluğu yazıyorum:
1659073616633.png
Cevabı basit olan soruları kendin değil de başkasından öğrenmenin sana verdiği ekstra bir haz yoksa buna devam etmeni de tavsiye etmiyorum. Hem forum için hem de gerçek hayat için söylüyorum bunu. Sana gelip kinlendiğimi falan da sanma. Forum içerisinde huzursuzluk yaratan herkese karşı tavrımı ortaya koyarım. Neyse diyeceğimi dedim. Umarım yazdıklarımı okursun, iyi forumlar.

ilhanZYBK

Larva
Üye
İlhan, bu yazıyı da uzun olduğu için okumayacaksın muhtemelen. Ama umrumda değil benim okuyup okumaman. Foruma kayıt olduğun günden beri forumda saçma tartışmalar çıkartıp, saçma cevaplar veriyorsun. İnsanlar sana yardımcı olmak için güzel güzel yazıyor ve tek yazdığın şey "Tmm". Rapor kısmı senin hakkında olan şikayetlerle dolu. Sence de bir şeyleri yanlış yapmıyor musun? Tüm mesajlarını okudum. Sergilediğin tavırlar ve kullandığın üslup bu ortama göre değil. Forumu biraz gözlemleyerek ona göre mesaj atmaya başla ya da forumda yersiz kavgalar çıkartıp durma. Hazır bilgiye konmayı sorarak öğrenmek diye nitelendirmiş kendini kandırıyorsun. Her yerde olan bir bilgiyi kendin öğrenebilmek yerine bir kişiden öğrenmeyi tercih ediyorsun. Çünkü araştırmaya üşeniyorsun. Bundan önce açtığın konularda da bu böyle. Karınca Çiftliğim kanalının yanından geçsen öğreneceğin 3-5 bilgiyi gelip forumda bize soruyorsun. En son açtığın konu da aynı şekilde araştırmaktan yoksun bir konu. Forumdan çıkmana bile gerek yok bak bu araştırmayı yapmak için. Foruma karınca suluğu yazıyorum:
BEkli dosyayı görüntüle 14707
Cevabı basit olan soruları kendin değil de başkasından öğrenmenin sana verdiği ekstra bir haz yoksa buna devam etmeni de tavsiye etmiyorum. Hem forum için hem de gerçek hayat için söylüyorum bunu. Sana gelip kinlendiğimi falan da sanma. Forum içerisinde huzursuzluk yaratan herkese karşı tavrımı ortaya koyarım. Neyse diyeceğimi dedim. Umarım yazdıklarımı okursun, iyi forumlar.
Yazdigi
Ekli dosyayı görüntüle 14707
Yazdıklarını okudum bundan sonra dikkat ederim.Benimde kötü bi amacım yok.Banada kinlenmediğini gayet iyi biliyorum görevin bu sonuçta.Benide rahatsiz eden konu sen bana burda bir uyari yapmişsin tamam haklisin ama bu ikimizin arasında adam gelmiş burayada yorum yapmiş birazcikta onlari uyarirsan sevinirim.şimididen teşekkür ederim.Hepinize kolay gelsin iyi forumlar.

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sormamda bir sakınca yoksa yaşınız kaç İlhan bey?
Yazdigi

Yazdıklarını okudum bundan sonra dikkat ederim.Benimde kötü bi amacım yok.Banada kinlenmediğini gayet iyi biliyorum görevin bu sonuçta.Benide rahatsiz eden konu sen bana burda bir uyari yapmişsin tamam haklisin ama bu ikimizin arasında adam gelmiş burayada yorum yapmiş birazcikta onlari uyarirsan sevinirim.şimididen teşekkür ederim.Hepinize kolay gelsin iyi forumlar.

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sorun yok dostum 20 yaşimdayim.
Anladım teşekkür ederim. Bu arada insanların çoğunlukla üslup diye nitelendirdiği şey imla hatalarınız İlhan bey. Gördüğünüz gibi sizinle konuşurken imla kurallarına dikkat etmeye özen gösteriyorum. Bu size ve forum kullanıcılarına olan saygımdan ötürüdür. Size böyle saygı duyan insanları yazdıklarınıza dikkat etmeyerek cevaplamamalısınız, aksi halde onları gerçekten kırmış olursunuz. Ki bu isteyeceğiniz bir şey değildir elbette. :)

ilhanZYBK

Larva
Üye
Tamam bende teşekkür ederim.Benimde size saygım var.Bundan sonra dikkat edeceğim.Bende imla kurallarına uymaya özen göstereceğim.Gece gece sizi uğraştırdığım için özür dilerim.İyi geceler.

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Tamam bende teşekkür ederim.Benimde size saygım var.Bundan sonra dikkat edeceğim.Bende imla kurallarına uymaya özen göstereceğim.Gece gece sizi uğraştırdığım için özür dilerim.İyi geceler.
Ben teşekkür ederim, bana ve forumdaki diğer arkadaşlarımıza saygı duyduğunuz için. Takdir edilesi bir davranış bu. Estağfurullah özür dilemenize gerek yok. İyi geceler, kalın sağlıcakla.