İkinci adım

ilhanZYBK

Larva
Üye
Kraliçe karıncayı internet ortamindan güvenilir bir şekilde alabilirmiyim.Yada güvenilir bir yer varsa yardımcı olurmusunuz.

ilhanZYBK

Larva
Üye
Kraliçeler yuvadan çıkmıyor diye biliyorum.Sırf hobi için karınca yuvasi yikamam knk 😅

n0wy

Yumurta
Üye
Kraliçeler yuvadan çıkmıyor diye biliyorum.Sırf hobi için karınca yuvasi yikamam knk 😅
Dostum uçuş yapan kraliçelerden bahsediyor. Umarım yeteri kadar araştırma yapmışsınızdır. Biraz daha bakmanızı öneririm.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Bilmem merak ediyosan onuda sen sor istersen dostum.
Doğadaki kolonileri patlatmak, zarar vermek istemiyorsun ama "nereden geldiklerini bilmediğin" kraliçeleri satın almak istiyorsun. Ya o kraliçeler kolonilerden alınıyorsa? Her neyse.
Kraliçeler dışarı çıkmaz orası doğru, biz de koloninin kraliçelerini alıp bakmıyoruz. Belirli bir olgunluğa ulaşan koloniler prens ve prenses üretirler ve bunlar da çiftleşme uçuşuyla birlikte etrafa dağılıp yeni koloniler üretirler. Biz bu yeni koloni için etrafa dağılan kraliçeleri alıp onlara hazır bir yuva sunuyoruz. O da aradığı şeyi bulmuş oluyor. Araştırma konusunda ise arkadaşlar haklı. Konu hakkında yeterli bilgiye sahip olana kadar araştırma yapmalısın. Sonra canlıyı alıp beslemek kalıyor.

ilhanZYBK

Larva
Üye
Ben sorarak öğrenmek istiyorum.Hem benim vesilemle bilgi alişverişi oluyo yada herkes bildiklerini söylüyor seninde bu konuyla alakali bi bilgin varsa buyur söyle kardeşim.
İlhan hobiye başlamadan soru sormadan önce kendin detaylı bir şekilde araştır aklına takılan soru olursa sor

ilhanZYBK

Larva
Üye
Doğadaki kolonileri patlatmak, zarar vermek istemiyorsun ama "nereden geldiklerini bilmediğin" kraliçeleri satın almak istiyorsun. Ya o kraliçeler kolonilerden alınıyorsa? Her neyse.
Kraliçeler dışarı çıkmaz orası doğru, biz de koloninin kraliçelerini alıp bakmıyoruz. Belirli bir olgunluğa ulaşan koloniler prens ve prenses üretirler ve bunlar da çiftleşme uçuşuyla birlikte etrafa dağılıp yeni koloniler üretirler. Biz bu yeni koloni için etrafa dağılan kraliçeleri alıp onlara hazır bir yuva sunuyoruz. O da aradığı şeyi bulmuş oluyor. Araştırma konusunda ise arkadaşlar haklı. Konu hakkında yeterli bilgiye sahip olana kadar araştırma yapmalısın. Sonra canlıyı alıp beslemek kalıyor.
Bilgi alışverişi yapiyoruz bilmeyen varsada birşeyler öğreniliyor neden agrrsifsiniz anlamadim

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Nasıl yani? Bilgi alışverişine ben de katıldım, bilgi verdim. Başka ne yapmam gerekiyor?

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Ben sorarak öğrenmek istiyorum.Hem benim vesilemle bilgi alişverişi oluyo yada herkes bildiklerini söylüyor seninde bu konuyla alakali bi bilgin varsa buyur söyle kardeşim.

İlhan hiç araştırma yapmamışsın açıkçası en basitinden bir adet kraliçe karınca nasıl bulunur videosu izlesen bu soruların hepsi cevaplanmış olur ARAŞTIRMANI YAP sonradan aklına takılan anlamadığın kafana yatmayan biryer olursa cevaplandırırız ve burada sana hiç kimse karınca satın alabileceğin yer söylemez kendin ARAŞTIRIP bulmalısın kendin araştırma yapmaz isen koyun gibi her denilene inanıp kendini de hiç geliştiremessin

ilhanZYBK

Larva
Üye
İlhan hiç araştırma yapmamışsın açıkçası en basitinden bir adet kraliçe karınca nasıl bulunur videosu izlesen bu soruların hepsi cevaplanmış olur ARAŞTIRMANI YAP sonradan aklına takılan anlamadığın kafana yatmayan biryer olursa cevaplandırırız ve burada sana hiç kimse karınca satın alabileceğin yer söylemez kendin ARAŞTIRIP bulmalısın kendin araştırma yapmaz isen koyun gibi her denilene inanıp kendini de hiç geliştiremezssin.
Gayettde yardimci oluyolar.Kraliçe karincayida buldum.Sende istersen yonlendirebilirim.Sen YAPARSİN ARAŞTİRMANİ knk

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Gayettde yardimci oluyolar.Kraliçe karincayida buldum.Sende istersen yonlendirebilirim.Sen YAPARSİN ARAŞTİRMANİ knk

Gayette yardımcı olmuyorlar burada kimse satıcıya yönlendiremez yasak çünkü

ilhanZYBK

Larva
Üye
Gayette yardımcı olmuyorlar burada kimse satıcıya yönlendiremez yasak çünkü
Ücretli bi şekilde degil merak etme.bu hobiye yeni başlayanlar için ihtiyaç olan malzeme yada karincayi ilgili kişiye aktariyo.istersen videolu bi sekildede öğrenebilirsin.

LeeGZe

Yumurta
Üye
ilhan burası bi forum ve insanların amacı birbirine yardımcı olmak, forumda rehber yazılar var oradan araştırmanı da yapabilirsin tatsızlık çıkarmanın bi manası yok

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Yok yani araştır öyle gel tarzi soylemler oluyoda.cevap vermek zorunda değilsiniz yani.yazmak istemiyosaniz yazmayin.kimseyi zorlamıyoruz dostum.
Çünkü 4500 üyenin 4500'ü de hobiye başladığı andan itibaren hiçbir şeyi kendisi öğrenmeyip ya da araştırmayıp "armut piş ağzıma düş" usulüyle buraya sormaya kalksa hiçbiri sorusuna cevap bulamaz. Kimsenin o kadar soruya bakacak vakti yok. Öncelikle yaptığımız şey forum kullanıcılarını araştırmaya teşvik etmek. Bu hem araştırarak edinilen bilginin kalıcı olmasını sağlar bu açıdan faydalıdır hem de bilgiyi kaynaktan almayı sağlar ki bu da safsatalardan kurtarır doğru bilgiye ulaştırır çoğu zaman. Bunları yapan kişinin kafasında hala soru işaretleri varsa o zaman foruma gelip konu açar ve hep birlikte hem araştırma yapar hem de düşünürüz. İşte o zaman bilgi alışverişi olur. Yani seni araştırma yapmaya yönlendirmemizin sebebi cevap vermek istemememiz değil. Araştırma yaptıktan sonra bana özelden de ulaşabilirsin, sorularını itina ile yanıtlarım. Dostum. İyi geceler 🌴

Ki rehber yazılar bu vasfı karşılıyor zaten. Hobiye yeni başlayan kişilerin soracakları sorulara önceden yanıt veriyorlar çoğu, böylelikle fazladan bir sürü konunun açılması engelleniyor. Mesela onları okuman çok faydalı olur.