İki tür arasında kaldım, sizce hangisi?

Ozansimsek00

Yumurta
Üye
Merhabalar. Yakın zamanda bir sürüngen almayı planlıyorum ancak AFT ile Red Head Agama arasında kaldım. Çipli bir şekilde alacağım ve aralarında fiyat olarak da belirgin bir fark yok. Bu yüzden sadece izlemesi daha keyifli, handling'e uygun ve iştahlı bir tür istiyorum. Sizce hangisini almalıyım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

DorukBey

Minör
Yardımsever
Üye
Aslında oldukça farklı canlılar arasında kalmışsınız. Karşılayabileceğiniz teraryum koşulları ve kişisel zevkleriniz de belirleyici olacaktır. Handlinge AFT geckoyu daha uygun buluyorum.

Thragg

Yumurta
Üye
Merhabalar. Yakın zamanda bir sürüngen almayı planlıyorum ancak AFT ile Red Head Agama arasında kaldım. Çipli bir şekilde alacağım ve aralarında fiyat olarak da belirgin bir fark yok. Bu yüzden sadece izlemesi daha keyifli, handling'e uygun ve iştahlı bir tür istiyorum. Sizce hangisini almalıyım?
Bence Red Head Agama'yı izlemesi daha keyifli olur. Handling için de Doruk Bey'in söylediği gibi ben de AFT Gecko'yu daha uygun buluyorum. İçlerinden hangisini alırsan al, diğerini almadığın için pişman olmayacağın bir seçim yap bence içinde rahat etsin.

Ozansimsek00

Yumurta
Üye
Bu benim ilk sürüngenim olucak o yüzden kendim açıkcası çokda karar veremedim siz olsanız hangisini tercih ederdiniz zorluk bakımından çok farkları var mı=

Dkdklse

Nanitik
Üye
Aft ler başlangıç için önerilir aksine agamalar hem çok masraflı hem bakımı zordur.Ben başlangıç için gecko tercih ettim. Hobide önerilen de odur. Agama dediğim gibi çok geniş alan ,uvb vb ihtiyaçları bulunur. Ciddi miktarda bütçe konusunda rahatsanız agamayı tercih edebilirsiniz. Ayrıyeten geckolar agamalar kadar aktif değildir.Ve yeteri kadar araştırdığınızdan emin olun

DorukBey

Minör
Yardımsever
Üye
İşin açığı bu yasal çipli canlılar ithal WC canlılar oluyor genellikle. Agama Agama besleyeni görmedim ancak AFT geckodan daha hareketli olduğunu düşünüyorum. İnsanlara karşı daha çekingen davranabilir. Daha öncesinde sürüngen tecrübeniz yoksa AFT geckoyu tavsiye ederim size.