Arkadaşlar, galiba çok ilginç bir olay yakaladım. İki tane kolonimi yanlışlıkla tek bir kabın içine koydum (ikisinde de 10'dan fazla işçi vardı). Bu 'kap' dediğim yerde sadece şekerli su, yemek ve belli miktarda kum vardı. Normalde Lasius niger kraliçeleri tek kraliçelidir; çoklu kraliçeler çok nadirdir ve çok kısa sürelidir, kolay kolay da olmaz. Ama şansa, benim bu iki kraliçe çok ciddi şekilde birlikte aynı ortamda duruyorlar. İşçiler çok sakin, çok stabil durumdalar. 4-5 saattir gözlemliyorum bunu. Dediğim gibi hareketlilik var ama böyle bir agresiflik yok, iki kraliçe de birbirine çok dip dibe. Bilgisi olan arkadaşlar varsa veya yardımcı olabilecekler ulaşırsa sevinirim. Çok merak içindeyim.
Şu anda fotoğraf çekemiyorum, çok kötü bir alanda oldukları için. Bir iki saat sonra büyük ihtimalle bu mesajın altına veya başka bir yorumun altına fotoğraf olarak atacağım durumu.
Şu anda fotoğraf çekemiyorum, çok kötü bir alanda oldukları için. Bir iki saat sonra büyük ihtimalle bu mesajın altına veya başka bir yorumun altına fotoğraf olarak atacağım durumu.