İki farklı cins sorgusu

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
Selamlar, öncekikle bir tanesini atıp diğerini sonradan ekleyeceğim çünkü farklı bir sorun var orada. İlk olarak bu arkadaş nedir dersiniz? O bacak uzunluğu maşallahlık. Tüpte manyak gibi koştuğu için düzgün fotoğraf alamıyorum çok. Bir daha denerim gerekirse.

Ekli dosyalar

• 3B30FDFC-2EBB-419B-A332-BDDBB369DD14.jpeg
    3B30FDFC-2EBB-419B-A332-BDDBB369DD14.jpeg
    31.9 KB · Görüntüleme: 74
  • E2D8ABEE-A197-4671-BB7D-1989FC106B12.jpeg
    E2D8ABEE-A197-4671-BB7D-1989FC106B12.jpeg
    29 KB · Görüntüleme: 76

efekan

Nanitik
Üye
Koloni patlatmaktan bahsediyorsanız yapmayın. Kraliçe aramaya çıkman daha iyi zaten uçuşlar tam anlamıyla başladı. Kolonilerin çoğu uçuş hazırlığı yapıyor.
Ya işte sıkıntı orada. Bir türlü eve getiremiyorum. Bugün aynısı yine oldu kaybettim.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Multiqueen zaten tek olsaydı yapmazdım.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Multiqueen olması yine de başka bir ihtimal doğurmuyor. Koloni patlatmak sağlıklı değil. Zaten messorlarda kolay kolay multi olan cins değildir.
Hocam nasıl kaybediyorsunuz acaba?

efekan

Nanitik
Üye
Multiqueen olması yine de başka bir ihtimal doğurmuyor. Koloni patlatmak sağlıklı değil. Zaten messorlarda kolay kolay multi olan cins değildir.
Hocam nasıl kaybediyorsunuz acaba?
Ya işte bir bakıyorum elimdeyekn elimde değil düşmüş, evde formikaryuma koyuyorum sonra eve geldiğimde yok gibi gibi...

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
E hocam yaptığınız hatanın farkında değil misiniz? Yanınızda taşımak için şırınga götürebilirsiniz. Formikaryumdan da kaçıyorsa delik falan bırakmışsınızdır. Daha dikkatli olmaya çalışın. Sonra evde kocaman koloniler oluşmasın :D

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Ya işte bir bakıyorum elimdeyekn elimde değil düşmüş, evde formikaryuma koyuyorum sonra eve geldiğimde yok gibi gibi...
Formicarium kapaksız şişe mi hocam? :b test tüpünden kaçması öyle kolay değil. Ne saçma iş bu.

efekan

Nanitik
Üye
E hocam yaptığınız hatanın farkında değil misiniz? Yanınızda taşımak için şırınga götürebilirsiniz. Formikaryumdan da kaçıyorsa delik falan bırakmışsınızdır. Daha dikkatli olmaya çalışın. Sonra evde kocaman koloniler oluşmasın :D
Ama işte yani da birşey yokken denk geliyorum. Mesela markete giderken. Aman neyse bu gidişle hiçbir koloni bakamayacağım.

Formicarium kapaksız şişe mi hocam? :b test tüpünden kaçması öyle kolay değil. Ne saçma iş bu
Bilmiyorum gayet dikkat ediyorum. Delik bırakmıyorum. Kapağını kapatıyorum.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ben her dışarı çıktığımda yanımda şırınga götürüyorum. Normal gündelik çıkarken bile. Öyle demeyin hemen vazgeçmeyin bence. Daha dikkatli olursanız sorun ortadan kalkacaktır. İlk bulduğunuz kraliçeyi de formikaryuma koymayın tüpe koyun.

efekan

Nanitik
Üye
Ben her dışarı çıktığımda yanımda şırınga götürüyorum. Normal gündelik çıkarken bile. Öyle demeyin hemen vazgeçmeyin bence. Daha dikkatli olursanız sorun ortadan kalkacaktır. İlk bulduğunuz kraliçeyi de formikaryuma koymayın tüpe koyun.
Onu biliyorum ama tüp ayla elime ulaşmadı umarım yarın gelir. Ha bide birşey merak ettim. Yuvadaki kraliçeleri hep yumurta bırakır yani hep döşenmiş olarak mı kalır? (Koloni patlatmak için söylemedim, yanlış anlaşılma olmasın.)

Onu biliyorum ama tüp ayla elime ulaşmadı umarım yarın gelir. Ha bide birşey merak ettim. Yuvadaki kraliçeleri hep yumurta bırakır yani hep döşenmiş olarak mı kalır? (Koloni patlatmak için söylemedim, yanlış anlaşılma olmasın.)
Hep döllenmiş olarak mı kalır?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Uzun bir süre ilk döllenmesi onu götürür. Sonradan zaten kraliçe tekrar yumurtlamak için erkek karıncalar doğurur.

efekan

Nanitik
Üye

eyupbardak32

Pupa
Üye
Aynı durumdayım çantada hapçı gibi şırıngayla geziyorum ben de