Iguana

Ahmet028

Yumurta
Üye
Arkadaşlar, yakın zamanda bir tane green iguana almayı düşünüyorum ama teraryum için çok bir fikrim yok ve teraryum olarak ne kullanacağımı da bulamadım. Sizce büyük bir akvaryum olur mu yoksa kendim özel mi yaptırmalıyım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

sedatettin

Nanitik
Üye
Hocam alacağınız hayvan çok büyük, yani onun yaşayacağı bir teraryum zor olabilir hayvan çok büyüyor çünkü, hayvanı yavru veya yetişkin mi alacaksınız?

Ahmet028

Yumurta
Üye
Hocam alacağınız hayvan çok büyük, yani onun yaşayacağı bir teraryum zor olabilir hayvan çok büyüyor çünkü, hayvanı yavru veya yetişkin mi alacaksınız?
Yavru almayi dusunuyorum 6-8 ay arasi bir canli dedigin gibi cok fazla buyuyor o yuzden almadan en basta buyuk bir teraryum yapmayi planliyorum ama bulmak cok zor

sedatettin

Nanitik
Üye
Hocam öyle normal teraryuma sığmaz ne yazık ki, büyük camlar alıp kendin baştan bir yer yapman lazım ama çük büyük olacağı için yer olması da lazım, ilk sürüngeniniz mi?

Ahmet028

Yumurta
Üye
Hocam öyle normal teraryuma sığmaz ne yazık ki, büyük camlar alıp kendin baştan bir yer yapman lazım ama çük büyük olacağı için yer olması da lazım, ilk sürüngeniniz mi?
Evet ilk surungenim olucak en iyisi ya buyuk bir akvaryum ya da kendim cam kestirmem olucak sanirim

sedatettin

Nanitik
Üye
Hocam ilk sürüngeniniz ise bence daha basit bir türden başlayın leopard gecko, aft gecko, crested gecko gibi

Ahmet028

Yumurta
Üye
Hocam ilk sürüngeniniz ise bence daha basit bir türden başlayın leopard gecko, aft gecko, crested gecko gibi
Hocam cok isterdim ama green iguana otçul oldugundan kaynakli daha uygun ev halki boceklere pek sicak bakmiyor gelecekte bukalemun ve benzeri hayvanlarda almayi dusunuyorum biraz isinsinlar

sedatettin

Nanitik
Üye
Hocam dikenli kuyruklu agama düşünün iguana başlangıç için zor oda boyutunda teraryum gerek, agresif olabiliyorlar üreme dönemlerinde, o kadar büyük bir şey ile uğraşabileceğinizi düşünüyorsanız siz bilirsiniz tabii, ama ev halkı bence böceklerden daha soğuk bakar hatta elden çıkarmak zorunda bile kalabilirsiniz

Ahmet028

Yumurta
Üye
Hocam dikenli kuyruklu agama düşünün iguana başlangıç için zor oda boyutunda teraryum gerek, agresif olabiliyorlar üreme dönemlerinde, o kadar büyük bir şey ile uğraşabileceğinizi düşünüyorsanız siz bilirsiniz tabii, ama ev halkı bence böceklerden daha soğuk bakar hatta elden çıkarmak zorunda bile kalabilirsiniz
Dusuncen icin tesekkur ederim degerlendirip ona gore bir yol haritasi cizerim