Bu iyimidir hocam https://malawiizmir.com/waterbear-wb-g04-akvaryum-aski-selale-filtre-250l-hO hacimde iç filtre yerine pipo ya da küçük askı filtre tavsiye ederim. 200-300lt/h gücünde bir şelale filtre işinizi görecektir. O aralıkta sobo-SunSun marka ürünlere bakabilirsiniz çok az daha çıkabilirim derseniz Dophin H100 tavsiye ederim.
Tavsiye eden varmıdır?
Bildiğim ya da Kulllandığım bir marka değil, bir şey diyemem.
Önericeğin ne vardır link atarmısınBildiğim ya da Kulllandığım bir marka değil, bir şey diyemem.
.O hacimde iç filtre yerine pipo ya da küçük askı filtre tavsiye ederim. 200-300lt/h gücünde bir şelale filtre işinizi görecektir. O aralıkta sobo-SunSun marka ürünlere bakabilirsiniz çok az daha çıkabilirim derseniz Dophin H100 tavsiye ederim.
Bütçemi aşıyor hocam H100
Merhabalar. 30-40LT gibi bir hacime iç filtre olmaz. Zaten genellikle biyolojik arıtma konusunda zayıf kalırlar ve besleyeceğiniz hangi tür olursa olsun fazla akıntıdan dolayı genel kuyruk rahatsızlıklarına yakalanabilirler. Örneğin tül kuyruk yapıda lepistes örnek verirsem, iç filtre bu balıkları ciddi derecede strese sokar ve üstüne üstük fazla efor sarfettirir. Arkadaşlarında dediği gibi şelale yada pipo mantıklı olabilir. Şelale olarak şahsen kullanmadığım bir marka olan dophin h80 190lt/s olabilir. Akvaryumunuzun takribi 5-6 katını döndüreceği için gayet sağlıklı filtrasyon yapar tabii biyolojik malzemelerde buna etkili. Diğer yandan bir hava motoru ile cama asılan tipteki pipolardan veya tipik, normal pipolardan alabilirsiniz.30-40 lt aralığındaki akvaryuma önerebileceğiniz 600 tl ve altı iç filtre varmıdır
şelale filtre düşünüyorum https://akvaryumbalikavm.com.tr/waterbear-wb-g04-akvaryum-aski-selale-filtre-250l-hMerhabalar. 30-40LT gibi bir hacime iç filtre olmaz. Zaten genellikle biyolojik arıtma konusunda zayıf kalırlar ve besleyeceğiniz hangi tür olursa olsun fazla akıntıdan dolayı genel kuyruk rahatsızlıklarına yakalanabilirler. Örneğin tül kuyruk yapıda lepistes örnek verirsem, iç filtre bu balıkları ciddi derecede strese sokar ve üstüne üstük fazla efor sarfettirir. Arkadaşlarında dediği gibi şelale yada pipo mantıklı olabilir. Şelale olarak şahsen kullanmadığım bir marka olan dophin h80 190lt/s olabilir. Akvaryumunuzun takribi 5-6 katını döndüreceği için gayet sağlıklı filtrasyon yapar tabii biyolojik malzemelerde buna etkili. Diğer yandan bir hava motoru ile cama asılan tipteki pipolardan veya tipik, normal pipolardan alabilirsiniz.
Faydası olurmu bilmem ama ben el yapımı olarak aquawing marka bir şelale filtreden söktüğüm motoru saklama kabına delik açarak oturttum ve kabın altına sermaik halka, üstede sump biyolojik süngeri ekleyip en üstüde elyaf koydum. Bu şekilde su üstten giriyor ve önce elyaf, sonra sünger, en sonda seramik halkaya ve dögüyü tamamlıyor. İyi hobiler.🙂
3w ve 250lt/h kapasitesi var. Normal filtrelemede önerilen kapasite en az akvaryum hacmini saatte 3 kez döndürülmesidir. Sizin için en az 120lt/h gerekliydi. Buna baktığımda 250 yani gayet güzel bir filtrasyon sunar. Biyolojik arıtma haznesindeki sünger küçük yada geniş gözenekli olur ve bakteri tutma oranı az kalırsa kalın bir süngerle değiştirebilirsiniz. Şahsen kullanmadım ama özelliklerine baktığımda sizin için gayet güzel bir filtrasyon sunar gibi. Ayrıca 3w olmasıda güzel daha az elektrik yakar.
çok teşekkürler hocam3w ve 250lt/h kapasitesi var. Normal filtrelemede önerilen kapasite en az akvaryum hacmini saatte 3 kez döndürülmesidir. Sizin için en az 120lt/h gerekliydi. Buna baktığımda 250 yani gayet güzel bir filtrasyon sunar. Biyolojik arıtma haznesindeki sünger küçük yada geniş gözenekli olur ve bakteri tutma oranı az kalırsa kalın bir süngerle değiştirebilirsiniz. Şahsen kullanmadım ama özelliklerine baktığımda sizin için gayet güzel bir filtrasyon sunar gibi. Ayrıca 3w olmasıda güzel daha az elektrik yakar.