Hobiye başlamak istiyorum

enescesur

Yumurta
Üye
Karınca kolonisi kurmak istiyorum ilk amacım dışarıdan bulmak fakat 1 haftadır uzun bir süredir kraliçemi bulamıyorum bir sürü örümcek ve farklı böcek türü keşfettim kendimce yeni olan şeyler bunlar fakat kraliçeye bir türlü erişemedim başka platformlarda satılabildiğini duydum birden fazla kraliçe alıp koloni kurmayı denemem daha mantıklı olur mu? Çünkü Kraliçeler yolda gelirken strese girip yumurtalarını yediğini yada yumurtlamayı durdurduğunu öğrendim birden fazla şansım olsa dahamı iyi olur? Ve kraliçe satın alabiliceğim bir yer önerebilir misiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:

YalnızGaripAdam

Pupa
Üye
Merhabalar, bende vakit sıkıntısından dolayı karınca aramak yerine satın aldım. Karıncam 4 gün önce geldi gayet sağlıklı ve yumurtalı bir şekilde geldi. Alacağınız satıcının profesyonelliği çok önemli bence.

yasarm1

Larva
Üye
Karınca kolonisi kurmak istiyorum ilk amacım dışarıdan bulmak fakat 1 haftadır uzun bir süredir kraliçemi bulamıyorum bir sürü örümcek ve farklı böcek türü keşfettim kendimce yeni olan şeyler bunlar fakat kraliçeye bir türlü erişemedim başka platformlarda satılabildiğini duydum birden fazla kraliçe alıp koloni kurmayı denemem daha mantıklı olur mu? Çünkü Kraliçeler yolda gelirken strese girip yumurtalarını yediğini yada yumurtlamayı durdurduğunu öğrendim birden fazla şansım olsa dahamı iyi olur? Ve kraliçe satın alabiliceğim bir yer önerebilir misiniz?
Uygun şartlarda dışarıda bulabilirsiniz, özellikle havanın sıcak ve nemin fazla olduğu zamanlarda. Yağmurdan sonra çıkarsanız, bulma ihtimaliniz artar. İnternetten aldıklarınızın WC olma ihtimali var. Eğer değilse, yol boyunca strese girip yumurtalarını yiyebilir. Ancak geldikten sonra uygun şartları sağlarsanız ve rahatsız etmezseniz, tekrar yumurtlar. İnternetten alacaksanız Underground Ant World veya Ant Store Turkey'den alabilirsiniz. Ama bence en iyisi kendiniz bulmanız; internetten almanızı tavsiye etmem.

enescesur2

Yumurta
Üye
Uygun şartlarda dışarıda bulabilirsiniz, özellikle havanın sıcak ve nemin fazla olduğu zamanlarda. Yağmurdan sonra çıkarsanız, bulma ihtimaliniz artar. İnternetten aldıklarınızın WC olma ihtimali var. Eğer değilse, yol boyunca strese girip yumurtalarını yiyebilir. Ancak geldikten sonra uygun şartları sağlarsanız ve rahatsız etmezseniz, tekrar yumurtlar. İnternetten alacaksanız Underground Ant World veya Ant Store Turkey'den alabilirsiniz. Ama bence en iyisi kendiniz bulmanız; internetten almanızı tavsiye etmem.
Ben alanyada ikamet ediyorum nem be sıcaklık zaten çok fazla fakat şansım yaver
gitmiyor karınca sanatın adlı bir sitedede gördüm uygunmudur.

WradSX

Nanitik
Üye
Acemiliğime verin hocam, WC’nin açılımı nedir?

yasarm1

Larva
Üye
Ben alanyada ikamet ediyorum nem be sıcaklık zaten çok fazla fakat şansım yaver
gitmiyor karınca sanatın adlı bir sitedede gördüm uygunmudur.
Kusura bakmayın cevap veremedim. Karınca Sanatı adlı siteyi bilmiyorum. Ben de daha geçen gün forumda duydum. Siteden alışveriş yapan arkadaşlar varsa, onların yorumları daha sağlıklı olur.

samet_56

Asker
Yardımsever
Üye
Mezarlıklar da kraliçe bulan çok oluyor. Bir de oralara bakmanız iyi olur. Ya da akşam saat 20:00 - 22:00 sularında balkonunuz varsa ışığını açık bırakıp bekleyin. Ve antalya da gördüğüm kadarıyla Mayıs ayında çok yoğun uçuşlar oluyor, bu uçuşlarda akşamları market, bakkal gibi yerlerin dışarıda bıraktığı içecek dolaplarının kapaklarında çok çok yoğun kraliçe oluyor. Oralara bakmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

kağan77

Yumurta
Üye
dostum bulmak zor değil parklara bakarsan bu dönemde bol bol göreceksindir bulunması bu kadar kolay bi hayvana para vermek israf olur.