Hobiye başlamak istiyorum, önerilerinize ihtiyacım var

Ferdims

Yumurta
Üye
Merhabalar;
Herkese kolay gelsin. Karınca beslemek ve bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. Kraliçeye nereden erişebilirim? 2-3 işçili bir koloniye 60-70 cm alan versem sorun yaşar mıyım? Hangi türlerin bakımı daha kolay, hangilerinin zor? Su ihtiyaçlarını yuvalarının ne kadar yakınına koymam gerekiyor? Bu tarz sorularım olacak. Bu konularda videoların dışında sizden destek bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

SasuKe1

Replete
Üye
Merhabalar;
Herkese kolay gelsin. Karınca beslemek ve bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. Kraliçeye nereden erişebilirim? 2-3 işçili bir koloniye 60-70 cm alan versem sorun yaşar mıyım? Hangi türlerin bakımı daha kolay, hangilerinin zor? Su ihtiyaçlarını yuvalarının ne kadar yakınına koymam gerekiyor? Bu tarz sorularım olacak. Bu konularda videoların dışında sizden destek bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.
Başlangıç için Messor önerebilirim. 2-3 işçiyi geçtim 20-30 işçiye kadar test tüpünde bakmalısınız. Test tüpü kurulumunu illaki görmüşsünüzdür. Kraliçeyi satın alabilirsiniz, veya şu zamanlarda Messor, Crematogaster, Solenopsis gibi cinsler uçuyor. Yere bakarak yürürseniz bulursunuz diye düşünüyorum.

bengo

Larva
Üye
Tek kraliçe alınmasını önermiyorum, ilk yumurtlama evresi zaten kritik, bir de kargoya maruz bırakıyoruz. Sasuke bey'in dediklerine de aynen katılıyorum.

Ferdims

Yumurta
Üye
Başlangıç için Messor önerebilirim. 2-3 işçiyi geçtim 20-30 işçiye kadar test tüpünde bakmalısınız. Test tüpü kurulumunu illaki görmüşsünüzdür. Kraliçeyi satın alabilirsiniz, veya şu zamanlarda Messor, Crematogaster, Solenopsis gibi cinsler uçuyor. Yere bakarak yürürseniz bulursunuz diye düşünüyorum.
Ben en iyisi parkta biraz yürüyüşe çıkayım bilgilendirme için çok teşekkür ederim

Tek kraliçe alınmasını önermiyorum, ilk yumurtlama evresi zaten kritik, bir de kargoya maruz bırakıyoruz. Sasuke bey'in dediklerine de aynen katılıyorum.
Eğer istanbul içinde bulursan kendim gidip alırım en azından kargodaki gibi aşırı bir sarsıntıya mağruz kalıp strese gitmez diye düşünüyorum

kapazpfc

Yumurta
Üye
Messor başlangıç için uygun değil bence tetramorium en iyi başlangıç

Ferdims

Yumurta
Üye
Messor başlangıç için uygun değil bence tetramorium en iyi başlangıç
Arasındaki fark nedir peki bakımı ve boyutu hakkında bilgi verebilir misin

Messor uçuyor dediniz ben beslemeye başladığımda dönemi geldiğinde uçup gidicek mi tam anlayamadım uçup gitmesini engellersem sorun yaşar mıyım

kapazpfc

Yumurta
Üye

Messor uçuyor dediniz ben beslemeye başladığımda dönemi geldiğinde uçup gidicek mi tam anlayamadım uçup gitmesini engellersem sorun yaşar mıyım
Uçuşları var demek yani

melikcan

Yumurta
Üye
Messor, tahıl karıncasıdır. Tohumlarla (özellikle buğday, kenevir, kuşyemi vb.) ve az miktarda proteinle yaşar.
Tohumları depolar ve zamanla “karınca ekmeği” yaparlar.

Tetramorium ise daha çok protein ağırlıklı beslenir.
Un kurdu, sinek, balık yemi ve şekerli sıvılarla beslenir; tohumla pek ilgilenmezler.

Messor, sıcaklık ve kuraklığa daha dayanıklıdır ama fazla nemden hoşlanmaz.
Tetramorium, daha geniş sıcaklık aralığında yaşayabilir fakat nem dengesine dikkat ister.

Aslında aralarındaki en temel fark şu:
Messor için sürekli un kurdu gibi canlı yemler vermene gerek yok; arada yumurta, polen, sinek veya balık yemiyle desteklemek yeterli olur.
Messor’lar ayrıca daha büyük yapılıdır ve koloni içinde 3 farklı boyutta işçi (minör, medya, majör) bulunur.
Tetramorium’da ise genelde tek tip işçi vardır.

Benim elimde yarım litrelikten biraz büyük 4 adet saklama kabı var.
Un kurtlarını 3 kabın içinde döngüye soktum.
4. kabı ise protein çeşitliliği olsun diye ara sıra Dubia hamam böceği yetiştirmek için kullanıyorum.
Bu sistem gayet yeterli oluyor, fazla yer kaplamıyor. Küçük kaplarda baktığım için hanım da evden kovmuyor. 😄

Messor için de tohumlardan karışık bir tohum mix’i hazırlayabilirsin.
Ben 1 yıldır Tetramorium besliyordum; iki hafta önce bir Messor kraliçesi buldum, şimdi onun için tohum karışımı hazırlıyorum.

Buğday, arpa, kuş yemi, darı, rezene tohumu, haşhaş tohumu gibi — karıncalara zararı dokunmayan, çok yağlı olmayan tohumlardan bir karışım hazırlamaya başladım.
İlk yavrular çıktığında vereceğim.
Bence Messor beslemek bir tık daha heyecanlı.
Bildiğim kadarıyla Tetramorium, koloni olarak Messor’a göre daha hızlı büyüyor.
Seçim senin tabii.

Bazı sayfalar var, kraliçe karınca satışı yapıyorlar.
Onlarla iletişime geçip İstanbul içindeyse elden teslim alabilirsin.
Ya da forumda destek vermek isteyen arkadaşlar varsa, arkadaşla iletişime geçip ellerindeki koloniyi paylaşabilirler. ve başlangıç döngüsünü oluşturacak kadar un kurdu verebilirler.

Son düzenleme:

emre9293

Replete
Üye

Türkiye'deki çoğu karınca cinsleri evlilik uçuşu adı verilen uçuşla çiftleşirler bu aylarda messor daha fazla çiftleşme uçuşu yaptığı için kraliçesini tetramorium'a göre daha kolay bulabilirsiniz.
Tetramorium daha küçüktür hızlı çoğalır, yarı hasatçıdır.
Messor daha büyüktür media, majör işçileri vardır ve hasatçıdır.

kapazpfc

Yumurta
Üye
Messor, tahıl karıncasıdır. Tohumlarla (özellikle buğday, kenevir, kuşyemi vb.) ve az miktarda proteinle yaşar.
Tohumları depolar ve zamanla “karınca ekmeği” yaparlar.

Tetramorium ise daha çok protein ağırlıklı beslenir.
Un kurdu, sinek, balık yemi ve şekerli sıvılarla beslenir; tohumla pek ilgilenmezler.

Messor, sıcaklık ve kuraklığa daha dayanıklıdır ama fazla nemden hoşlanmaz.
Tetramorium, daha geniş sıcaklık aralığında yaşayabilir fakat nem dengesine dikkat ister.

Aslında aralarındaki en temel fark şu:
Messor için sürekli un kurdu gibi canlı yemler vermene gerek yok; arada yumurta, polen, sinek veya balık yemiyle desteklemek yeterli olur.
Messor’lar ayrıca daha büyük yapılıdır ve koloni içinde 3 farklı boyutta işçi (minör, medya, majör) bulunur.
Tetramorium’da ise genelde tek tip işçi vardır.

Benim elimde yarım litrelikten biraz büyük 4 adet saklama kabı var.
Un kurtlarını 3 kabın içinde döngüye soktum.
4. kabı ise protein çeşitliliği olsun diye ara sıra Dubia hamam böceği yetiştirmek için kullanıyorum.
Bu sistem gayet yeterli oluyor, fazla yer kaplamıyor. Küçük kaplarda baktığım için hanım da evden kovmuyor. 😄

Messor için de tohumlardan karışık bir tohum mix’i hazırlayabilirsin.
Ben 1 yıldır Tetramorium besliyordum; iki hafta önce bir Messor kraliçesi buldum, şimdi onun için tohum karışımı hazırlıyorum.

Buğday, arpa, kuş yemi, darı, rezene tohumu, haşhaş tohumu gibi — karıncalara zararı dokunmayan, çok yağlı olmayan tohumlardan bir karışım hazırlamaya başladım.
İlk yavrular çıktığında vereceğim.
Bence Messor beslemek bir tık daha heyecanlı.
Bildiğim kadarıyla Tetramorium, koloni olarak Messor’a göre daha hızlı büyüyor.
Seçim senin tabii.

Bazı sayfalar var, kraliçe karınca satışı yapıyorlar.
Onlarla iletişime geçip İstanbul içindeyse elden teslim alabilirsin.
Ya da forumda destek vermek isteyen arkadaşlar varsa, arkadaşla iletişime geçip ellerindeki koloniyi paylaşabilirler. ve başlangıç döngüsünü oluşturacak kadar un kurdu verebilirler.
Tetramoriumlar tohumla ilgilenebilir