Hobiden soğuduğunuz dönemlerde ne yapıyorsunuz?

İlyas16

Replete
Üye
Merhaba, şu sıralar hobiden aşırı soğudum. Aslında karıncalardan veya kolonilerden soğumuş değilim, hâlâ ilgimi çekiyorlar. Sorun daha çok canlı yemler ve bakım işlerinin artık üzerimde yük oluşturmaya başlaması. İşler de son zamanlarda arttı, eve 7 gibi geliyorum; yemek, alışveriş, arkadaşlarla vakit geçirmek derken saat 9.30 oluyor. Sonra canlı yemlere bir bakayım diyorum, mite olmuş, dışkı birikmiş, yataklık küflenmiş derken bir bakıyorum saat 11.30 olmuş. Ertesi gün de erkenden işe gitmem gerekiyor. İlginç olan şu ki dün mesela yeni outworldler aldım, bütün kolonileri transfer ettim, beslemelerini yaptım. Bu işler de 2-3 saat sürdü ama hiç yorulmadım, hatta zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Galiba beni yoran şey hobinin kendisi değil, zorunluluk gibi hissettiren kısımları. Siz böyle dönemlerden geçtiğinizde ne yapıyorsunuz? Hobiyi tamamen bırakmadan biraz ara vermek veya kafa dinlemek için neler önerirsiniz?

sedatettin

Majör
Üye
Belki kısa süreliğine hayvanları bakması için başka bir arkadaşınıza gönderebilirsiniz, veya motivasyon verici şeyler de yapabilirsiniz, tavsiyem şu ki, bende bir ara sıkılmıştım karıncadan canlı yemden vs. ama bunları sıkıldığım zaman bakmak sorunda olmadığım birşey gibi görmemeyi, bunların da canlı olup sorumluluklarım olduğuna inandırdım beynime, ayrıca bulduğum her türe bakmaya çalışıp beynimi daha çok ısındırıyorum hobiye, benim düşüncem bu şekilde

Yağız13

Larva
Üye
Hocam evet canlı yemler insanı biraz yoruyor @sedatettin in dediği gibi eğer güvendiğiniz bir arkadaşınız varsa ve arkadaşınızda bakabileceğini söylüyosa ona verebilirsiniz hem oda karıncalar ile alakalı şeyleri öğrenebilir onun dışında belki koloninizi satabilirsiniz ama insan üzülüyo yada direkt koloniyi salabilirsiniz bir yere ve gözlem için yuvalarına gidebilirsiniz.

İlyas16

Replete
Üye
Hocam evet canlı yemler insanı biraz yoruyor @sedatettin in dediği gibi eğer güvendiğiniz bir arkadaşınız varsa ve arkadaşınızda bakabileceğini söylüyosa ona verebilirsiniz hem oda karıncalar ile alakalı şeyleri öğrenebilir onun dışında belki koloninizi satabilirsiniz ama insan üzülüyo yada direkt koloniyi salabilirsiniz bir yere ve gözlem için yuvalarına gidebilirsiniz.
Çok geniş bir arkadaş çevrem olmasına rağmen yarısı böceklerden nefret ediyor, diğer yarısı da böyle değişik hobilere ilgi duysa bile sorumluluk almaktan çekinen veya güvenemeyeceğim kişiler. Oldukça yakın bir dostum var, kaç yıllık arkadaşlığımız var ve ona aşırı güveniyorum, sorumlu da birisi fakat karıncalardan ve böceklerden aşırı tiksiniyor. Ona da verip adamı zorlamak istemiyorum. Bir şekilde üstesinden gelirim bu sürecin herhâlde. 4 ayrı canlı yem kültürüm var, 2'sinden ya tamamen kurtulacağım ya da mite sorununu çözmek için aşırı izole edeceğim. Kaplarında tahmini 100-300 mite vardır. Yaparım, hallederim. Sevdiğim ve hayatıma giren büyük hobilerden bir tanesi oldu bu hobi sonuçta. Teşekkür ederim cevaplarınız için.