Hobideki Sıra Dışı Deneyimleriniz ve Yaşam Alanlarınız.

TurkistKayra

Pupa
Üye
Esenlikler,
Forumda herkesin kalıplaşmış yöntemlerin dışına çıktığı, "Bunu benden başka deneyen var mıdır acaba?" dediği anlar olmuştur diye düşünüyorum.

Bir canlıya (karınca,tarantula,sürüngenler vs.) bakarken literatürün dışına çıkıp aldığınız olumlu ya da olumsuz sonuçlar neler? Kendi ellerinizle yaptığınız, yaratıcı yaşam alanlarınız (outworld/formikaryum/teraryum) veya beslediğiniz en ilginç, hakkında pek kaynak olmayan canlılarla ilgili tecrübeleriniz var mı?

Hem birbirimizden yeni şeyler öğrenmek hem de hatalardan ders çıkarmak adına bu başlık altında sıra dışı deneyimlerimizi, tasarımlarımızı ve hobiye kattığımız kişisel yorumları paylaşalım derim.

Benim gibi yolun başında olanlar için harika bir rehber ve ilham kaynağı olacağını düşünüyorum. Hem hatalardan ders çıkarmak hem de yaratıcı fikirler görmek adına, fotoğraflarla birlikte tecrübelerinizi paylaşırsanız çok şahane olur.

Ben de henüz yolun başında olsam da kafamda kurduğum bazı projeler var. Örneğin, ilerisi için 'Western Kanyon' temalı, bir akrep teraryumu yapmayı planlıyorum. Eğer tasarımı hakkıyla tamamlayıp başarılı olabilirsem, sürecini ve sonucunu mutlaka burada sizlerle paylaşacağım.

Şimdiden yazacak herkese teşekkürler, keyifli forumlar

Mikrox

Minör
Üye
Esenlikler,
Forumda herkesin kalıplaşmış yöntemlerin dışına çıktığı, "Bunu benden başka deneyen var mıdır acaba?" dediği anlar olmuştur diye düşünüyorum.

Bir canlıya (karınca,tarantula,sürüngenler vs.) bakarken literatürün dışına çıkıp aldığınız olumlu ya da olumsuz sonuçlar neler? Kendi ellerinizle yaptığınız, yaratıcı yaşam alanlarınız (outworld/formikaryum/teraryum) veya beslediğiniz en ilginç, hakkında pek kaynak olmayan canlılarla ilgili tecrübeleriniz var mı?

Hem birbirimizden yeni şeyler öğrenmek hem de hatalardan ders çıkarmak adına bu başlık altında sıra dışı deneyimlerimizi, tasarımlarımızı ve hobiye kattığımız kişisel yorumları paylaşalım derim.

Benim gibi yolun başında olanlar için harika bir rehber ve ilham kaynağı olacağını düşünüyorum. Hem hatalardan ders çıkarmak hem de yaratıcı fikirler görmek adına, fotoğraflarla birlikte tecrübelerinizi paylaşırsanız çok şahane olur.

Ben de henüz yolun başında olsam da kafamda kurduğum bazı projeler var. Örneğin, ilerisi için 'Western Kanyon' temalı, bir akrep teraryumu yapmayı planlıyorum. Eğer tasarımı hakkıyla tamamlayıp başarılı olabilirsem, sürecini ve sonucunu mutlaka burada sizlerle paylaşacağım.

Şimdiden yazacak herkese teşekkürler, keyifli forumlar
Sıradışı olarak başıma gelen bir multiqueen Messor denemem vardı. Sıcak bir günde yan yana bulduğum 2 adet Messor'u alıp multiqueen denemesi yapmak istedim. Aslında olmayacağını biliyordum fakat bir noktada ileriye ne kadar gider bilemedim.

Ardından Messorları aynı kaba koyup bir damla şekerli su verdikten sonra rahatlamaları için bıraktım. Yaklaşık 2 ay kadar sonra ilk işçilerini çıkarttılar. Yalnız bu süreçte larvalardan biri diğerlerinden dış görünüş olarak daha iriydi. Ben de acaba major mü diye düşünmüştüm. Meğersem majormuş. Kolonimin daha ilk yumurtadan major bırakması çok garipti.

Bu süreçten sonra ilk işçiler çıktı, major çıktı ve koloni sağlıklı şekilde ilerledi. Yalnız takribi 10 veya 15 işçiden sonra iki kraliçe arasında baskınlık kavgası çıktı ve burada da başıma hobi hayatımda daha ilk kez gelen bir durum geldi. Kraliçelerden birinin abdomeni bedeninden kopmuştu fakat gariptir ki hâlâ yaşıyordu. Hatta elime koyduğumda yürüyor ve tutunabiliyordu. Ben de ayrı bir alana ayırdım.

Bu süreçten sonra kraliçe yaklaşık 24 saat daha yaşamaya devam etti ve sonunda öldü. Tek kolonide gariptir ki başıma gelen 2 adet garip olay vardı. Aslında major çıkartma, beslenme aşamasında olan bir durum olduğundan dolayı bunu garipsemedim fakat kraliçenin abdomeninin kopup hâlâ yaşamaya devam etmesi garipti.