Şekerli su verebilirsin.Arkadaşlar, un kurtlarının gelmesine biraz var. İşçiler 7-8 gündür yemek yemedi. Hızlı bir şey vermem lazımmış gibi hissediyorum. Evde bulunan bir şey olması da lazım, bugün pazar. Ne verebilirim?
Cins: Lasius
Yumurtayı haşla,beyazından minik bir parça ver. Şekerli suyu da pamuk yardımıyla dikkatlice ver.Arkadaşlar, un kurtlarının gelmesine biraz var. İşçiler 7-8 gündür yemek yemedi. Hızlı bir şey vermem lazımmış gibi hissediyorum. Evde bulunan bir şey olması da lazım, bugün pazar. Ne verebilirim?
Cins: Lasius
Evet, beyazını beğenmezse sarısından verebilirsin.Yumurtayı haşla,beyazından minik bir parça ver. Şekerli suyu da pamuk yardımıyla dikkatlice ver.
Haşlıyorum şuanda yumurta tam pişmiş katı mı olsun yoksa biraz sıvımsı mı olsun?Yumurtayı haşla,beyazından minik bir parça ver. Şekerli suyu da pamuk yardımıyla dikkatlice ver.
KatıHaşlıyorum şuanda yumurta tam pişmiş katı mı olsun yoksa biraz sıvımsı mı olsun
Sıvı olmasın katı olsun
İlk başta birşey olmaz ama küflenmemesi lazım yedikten sonra akşama doğru çıkarabilirsin temkinli olmakta fayda var.Azıcık yumurta beyazı koydum da baya kokuyor bu sıkıntı olmasın sonra?
Tabiki ileride canlı yeme geçersin daha çok keyif alırsın hemde canlı yem tehdidi olduğundan kraliçe daha büyük işçiler üretir kolonin daha fazla büyür bu işten hem keyif alırsın hemde koloniyi boostlarsın ama tabiki işçi sayın arttıktan sonra canlı yem kullan.1 işçi geldi kokladı sonra geri diğerlerine gitti sonra 3 işçi birlikte geldi. Bunu izlemek gerçekten çok keyif veriyor.
Niye öyle düşündünüz anlamadım?Yumurta beyazı veya kıyma vermektense hiçbir şey vermeyin daha iyi. Ballı su verebilirsiniz şekerli sudan daha besleyicidir. Canlı yem gelene kadar koloni çok rahat kendini idare eder.
Karıncalara protein bakımından canlı yem/böcek harici bir şey vermek doğru değil. Eklembacaklılardaki protein harici bir proteini sindiremez veya çok az sindirebilirler çünkü sindirim sistemlerindeki enzimler bu işe uygun değildir. Zaten mantık olarak baktığınızda bir koloni doğada ne sıklıkla yumurta veya et tüketiyordur? çok az. Yüzyıllardır böcek ile beslendiklerinden çoğunlukla böceklerden verim alabiliyor olmalarına şaşırmamak lazım.Niye öyle düşündünüz anlamadım?
Çok doğru eğer bula bilirseniz dışarıdan solucan salyangoz sinek sivrisinek gibi böcekler vermelisinizKarıncalara protein bakımından canlı yem/böcek harici bir şey vermek doğru değil. Eklembacaklılardaki protein harici bir proteini sindiremez veya çok az sindirebilirler çünkü sindirim sistemlerindeki enzimler bu işe uygun değildir. Zaten mantık olarak baktığınızda bir koloni doğada ne sıklıkla yumurta veya et tüketiyordur? çok az. Yüzyıllardır böcek ile beslendiklerinden çoğunlukla böceklerden verim alabiliyor olmalarına şaşırmamak lazım.
Katılmıyorum ilaçlanmış olabilir, koloni zarar görür.Çok doğru eğer bula bilirseniz dışarıdan solucan salyangoz sinek sivrisinek gibi böcekler vermelisiniz
Ciddili evde ve evin etrafında bulunan zararsız tüm böcekleri vermeyi denedim hiçbirini yemediler. Hepsini dondur çöz yöntemiyle verdim.Dışarıdan güve veya hamamböceği bulup poşete koyup dondurucuda en az 1-2 saat tuttuktan sonra verilebilir. Sürdürülebilir bir besleme yöntemi değil ama idare etmek için yapılabilir.
Haklısınız düşünemedimKatılmıyorum ilaçlanmış olabilir, koloni zarar görür.