Hiçlik canavarlarinin serüveni

Antcolony

Media
Üye
18.08.2026
Bugün karıncalarıma küçük bir böcek verdim adını bilmiyorum ve bugün transfer yapmaları gerek çünkü tüplerindeki su azaldi.Eski tüple yeni tüpü birleştirdim ve eski tüpe ışık vurdum akşama kadar vakit vericem umarım yeni tüplerine transfer olurlar.Ekli dosyayı görüntüle 87186
Karıncalara dışarıdan protein verilmesi iyi karşılanmaz. Çünkü dışarıdaki böcekler parazit taşıyabilir. Buda koloni ölümü ile sonuçlanabilir. Ayrıca 1 gün sonra verdiğiniz böceği alın. Yoksa mite basabilir.

exoperti

Yumurta
Üye
Karıncalara dışarıdan protein verilmesi iyi karşılanmaz. Çünkü dışarıdaki böcekler parazit taşıyabilir. Buda koloni ölümü ile sonuçlanabilir. Ayrıca 1 gün sonra verdiğiniz böceği alın. Yoksa mite basabilir.
Verdiğim böceği 15 saat derin dondurucuda bekleterek vermistim o yüzden çok bir problem olacağını sanmıyorum. Bu arada şimdi baktım böceği yumurtaların olduğu yere götürmüşler sadece küçük bir parçası kalmış.

exoperti

Yumurta
Üye
30.08.2026
Merhabalar,uzun zamandır buraya birşey yazmıyorum.Son zamanlarda çok büyük birşey olmadı Belvet'h(camponotus) 7 ya da 8 tane yumurtası var gaia(lasius niger) onun yumurtalarını sayamıyorum fakat Gaia'nin pamuğunda küfler oluşmaya başlamış o yüzden onu yeni tüpe bağladım 1 2 gün vereceğim onlara geçmeleri için geçmezlerse Güneş ışığı kullanacağım umarım yeni tüplerine transfer olurlar.IMG_20260830_124347.jpg