Henlö!

renginmon

Yumurta
Üye
Selam, ben Rengin. İstanbul'da akademisyenim, 30'lu bir şeylerdeyim. 45 litre kadar bir akvaryumum var, Walstad yöntemi ile kurdum fakat hala bitkilendirmem lazım. Şimdilik içinde bir betta, 20 kadar bloody marry, 2 helena ve sayısız ramshorn var. :)

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-04-13 at 22.46.26.jpeg
    WhatsApp Image 2026-04-13 at 22.46.26.jpeg
    87.9 KB · Görüntüleme: 10
  • WhatsApp Image 2026-04-13 at 22.47.10.jpeg
    WhatsApp Image 2026-04-13 at 22.47.10.jpeg
    51 KB · Görüntüleme: 10

Mikrox

Yumurta
Üye
Selam, ben Rengin. İstanbul'da akademisyenim, 30'lu bir şeylerdeyim. 45 litre kadar bir akvaryumum var, Walstad yöntemi ile kurdum fakat hala bitkilendirmem lazım. Şimdilik içinde bir betta, 20 kadar bloody marry, 2 helena ve sayısız ramshorn var. :)
Öncelikle balığınız ve akvaryumunuz mükemmel. İnşallah hep aynı düzende gider. Walstad yönteminde pek teknik ve tecrübesel olarak bilgim yok ama genel bildiğimde filtrasyon eğer balık yükü fazla olmayacaksa prüzlü yüzeyler ve bol bitkilendirmeyle, ayrıca kum ve önerilen üzere lav kırığı gibi gözenekli yapıdaki taşların kullanılmasıyla, nitrifikasyon bakterilerinin filtre yerine buraya tutunmasıyla; amonyağı nitritlemesi ve nitritin ikincil bakterilerle nitrata çevrilmesiyle oluşuyor. Sonrasında ise nitrat bitkilerce emiliyor. Filtre koymanız yinede güzel bir ekleme çoğu walstadda görmesemde eğer az bitkili ve bakteri tutacak yüzey azsa koyulabilir ama tam manasıyla walstad metoduna uyarmı tam bilmiyorum. Her halukarda güzel bir kurulum olmuş elinize sağlık.
Ek olarak ısı olarak sabit 26 derece betta için ideal. Eğer ev ısınız veya oda ısınız ani dalgalanma geçiriyorsa balık için sıkıntı yaratabilir. Özellikle yazın belki bu değişim tolere edilebilir ama soğuk su betta için büyük zarar. Su ısısı dengesi için 50w bir ısıtıcı alırsanız iyi olur. İyi hobiler.🙂