Hava motorundan çıkan kabarcıklar hakkında

OğuzhanÖlçay

Yumurta
Üye
İlk fotoğraf hava motorunun ayarını kıstığımda ve hava hortumunu lastikle bağladığımda çıkan hava, gözükmüyor ama azar azar çıkıyor. İkinci fotoğrafta hava motorunun ayarını kıstığımda (aynı şekilde) ama lastikle kabloyu sıkıştırmadığımda çıkan oksijen. Çok güzel çıkıyor fakat suya hava girdiğinde kabarcıklar yukarı çıktığında su zıplıyor ve aydınlatmamı ıslatıyor, hatta camında dışına çıkıyor, bunu anlamanız için en iyi örnek bir taşı suya attığımızda çıkan titreşim gibi ama bu titreşimin yukarı zıplamış hali. Bu durum hem çok ses yapıyor hem de suyun zıplaması rahatsızlık veriyor, bir süre sonra bozulabilir aydınlatmam. Bunu nasıl engelleyebilirim?WhatsApp Image 2023-04-28 at 23.37.03.jpegWhatsApp Image 2023-04-28 at 23.37.04.jpeg
Aklıma o hava taşının olduğu yere L şeklinde bir şey yapmak geldi, şu şekilde;

Ekran Alıntısı.PNG

YagizTahmaz

Yumurta
Üye
1. Yöntem: Hava taşının olduği yere uygun bir plastik veya cam kesip koyarsan suyun etrafa sıçramasını engeller

2. Yöntem: bir strafor parçasının ortasını delip hortumu onun içinden geçirirsen ve straforu suya salarsan hava kabarcıkları strafora çarpıp dağılır

OğuzhanÖlçay

Yumurta
Üye
1. Yöntem: Hava taşının olduği yere uygun bir plastik veya cam kesip koyarsan suyun etrafa sıçramasını engeller

2. Yöntem: bir strafor parçasının ortasını delip hortumu onun içinden geçirirsen ve straforu suya salarsan hava kabarcıkları strafora çarpıp dağılır
Aynen bende altta paintten çizdiğim şeyi o yüzden attım, ilk yöntemdeki dediğiniz şeyin cam versiyonunu düşünmüştüm, bu tahmini kaç lira tutar? 2. yöntem evet mantıklı fakat straforun sıcaklamadan dolayı dağılma yönü olabilir, kesin çözüm daha yakın geliyor.

YagizTahmaz

Yumurta
Üye
Aynen bende altta paintten çizdiğim şeyi o yüzden attım, ilk yöntemdeki dediğiniz şeyin cam versiyonunu düşünmüştüm, bu tahmini kaç lira tutar? 2. yöntem evet mantıklı fakat straforun sıcaklamadan dolayı dağılma yönü olabilir, kesin çözüm daha yakın geliyor.
Strafor dağılmaz ama kötü bir görüntüye yol açar.

Camları alıp kendin silikonlarsan 30-40tl tutar max

1hygge0

Yumurta
Üye
Havanın geldiği hortuma hemen her pet shopta bulabileceğiniz hortum vanası takıp şiddetini ayarlayabilirsiniz.