Hasta axolotl

bartud

Yumurta
Üye
Merhabalar, yaklaşık 3 aydır 3 adet yavru axolotl besliyorum. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşamadım fakat dün sabahtan beri sadece siyah olanda bir halsizlik vardı, suyun üstünden indirmiyordu. Ben de su değişimi yaptım, zemine indi fakat çok halsiz ve normalde ısırma eylemi gösterdiği çubuğa sadece kafasını hareket ettiriyor. Dün akşam dip temizliği yaparken biraz ürktü, kaçmaya çalışırken hafif yan yattı ama kendini toparladı, ters takla atmadı. Sizce sorun nedir, ne yapabilirim? Bu konu hakkında fikriniz varsa dinlemek isterim. Saygılar. Akvaryum: yaklaşık 60 litre, pipo filtre, su derecesi 18–19.

Ekli dosyalar

• IMG_20260405_102838410.jpg
    IMG_20260405_102838410.jpg
    84.9 KB · Görüntüleme: 13
Moderatör tarafında düzenlendi:

BerkBey

Pupa
Üye
Axolotllar belirli bir boya gelene kadar taban malzemesi kullanımı önerilmez, aklıma ilk olarak kum yutmuş olabileceği geldi. Kum taneleri irileştikçe daha riskli olablir. Canlının üstten ve iki yandan fotoğrafını atabilir misiniz? Ayruca sırtında benek benzeri yapılar gördüm gibi geldi, sanırım kum.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Merhaba evet bence de kum yutmuş olması muhtemel. Yutulan kumlar sindirim problemlerine sebep olduysa gaz birikiminden dolayı yüzeye yönelme, ağır hareket etme ve iştahsızlık olabilir. Canlının yandan ve alttan resimi denildiği gibi teşhisi kolaylaştırır.

Canlının kuyruktan başlayıp kafaya doğru olan beyazlaşma hep var mıydı? Beyazlığın yoğun olduğu yerde deri üzerinde pamuk/sümüğümsü bir oluşum var mı ya da deride deformasyon.