Santchus major:16mm baldacci major:14mm santchus daha büyük bir türdür her kastta kraliçede, işçide media da, major da ama renk açısından sorarsan baldacci derim.Camponotus Baldacci mi yoksa Camponotus sanctus mu daha iyi ve büyük bir tür?Hangisini tercih edersiniz?
Hocam karınca çiftliğim in kendi bakım rehberlerinde de zaten camponotus sanctus boyutu daha büyük.Genelde Baldacci türü Sanctus'a göre hafif iri olabiliyor.Bazen karıncanın kendi gelişimiyle alakalı da değişebiliyor irilik kavramı.Bazı Messor prenslerinin falan Camponotus'a göre çok daha iri olduğunu görmüştüm."Hangisi daha iyi?" sorusu bana göre saçma olur çünkü tüm karıncalar ayrıdır.Benim tercihim rengini sevdiğimden ötürü Baldacci olur.
Hocam bende tereddüte düştüğüm için böyle bi konu açtım farklı kaynaklarda farklı rakamlar ve veriler veriliyor.Bu bölgesel farklılıklardan ötürü olabilir sonuçta trabzondaki camponotus sanctusla antalyadaki bir değildir sanırsam ama genede bakım rehberindeki veriler aşağı yukarı bi referans veriyor gibi fakat istisnai bir durum her zaman söz konusu gibi bence.Hocam karınca çiftliğim in kendi bakım rehberlerinde de zaten camponotus sanctus boyutu daha büyük.
Ya tabi ki orda ki yazılar daha doğru ve kanıtlanmıştır ama dediğim durum var canlının kendisine göre boyut bazen değişebiliyor.Hocam karınca çiftliğim in kendi bakım rehberlerinde de zaten camponotus sanctus boyutu daha büyük.
Dediğim gibi istisnai durumlar hep söz konusu yani olamaz değil.Olabilir ama sanctus un baldacci den iri olması daha olası bir durum.
Etki eden çok unsur vardır diye tahmin ediyorum boyut konusunda.Örneğin bölge,koloni yapısı,koloni gelişmişliği,uçuş vakti vesaire.Ya tabi ki orda ki yazılar daha doğru ve kanıtlanmıştır ama dediğim durum var canlının kendisine göre boyut bazen değişebiliyor.
Hocam bildiğim kadarıyla sanctus daha uzun kalıyor diye biliyorum.Daha önce hiç baldacci bakmadım ama sanctus daha uzun kalır diye biliyorum.Genelde Baldacci türü Sanctus'a göre hafif iri olabiliyor.Bazen karıncanın kendi gelişimiyle alakalı da değişebiliyor irilik kavramı.Bazı Messor prenslerinin falan Camponotus'a göre çok daha iri olduğunu görmüştüm."Hangisi daha iyi?" sorusu bana göre saçma olur çünkü tüm karıncalar ayrıdır.Benim tercihim rengini sevdiğimden ötürü Baldacci olur.
Bende öyle biliyorum yaklaşık 2-3 mm daha kısa olması lazım.Baldacci daha küçük.
Uzunluğu hakkında bilgim yok.Ama arkadaşım da daha çok irilik olarak sordu galiba.Ben öyle sorduğunu düşünerek yazdım.Hocam bildiğim kadarıyla sanctus daha uzun kalıyor diye biliyorum.Daha önce hiç baldacci bakmadım ama sanctus daha uzun kalır diye biliyorum.
Tabi ki bende öyle olduğunu düşünüyorum.Dediğim gibi istisnai durumlar hep söz konusu yani olamaz değil.
Etki eden çok unsur vardır diye tahmin ediyorum boyut konusunda.Örneğin bölge,koloni yapısı,koloni gelişmişliği,uçuş vakti vesaire.
Çekingen bide. 30 işçim var outworld de nadir işçi görüyorum. Rengi güzel ama .Baldacci daha küçük.
Bildiğim kadarıyla baldaccii kraliçesi daha büyük santcus işçileri daha büyük ama genel olarak aynı büyüklükteler denebilir.Hocam karınca çiftliğim in kendi bakım rehberlerinde de zaten camponotus sanctus boyutu daha büyük.