Evet, bakımına göre nefis bir seyir zevki oluyor gibi, devamında deneyimlemek istediğim bir tür.
Öncelikle türe göre değişmekle beraber(yinede aşırı çarpıcı farklar olmaz ama) 15-20mm kraliçeleri oluyor, bunun yanında boyuta takılmayın zaten sayı artınca iyi bir seviyeye gelecektir. Bazı cinsleri görseniz bende ne var da diyebilirsiniz, anormal bir oranda mı ama görmek lazım, parmağınız ile kraliçe resmini çekebilir misiniz veya tüpte yanına gelecek şekilde, ne denli küçük?
Bu arada geçtim direkt belirtmedim ama ben kraliçemi hediye alacağım, bir aksaklık olmaz ise yakınımda olan bir hobici karınca severden teslim alacağım. İlk satın alacaktım ama karşılaşıp biraz sohbetimiz olunca böyle bir karar aldık, benide mutlu etti. Benimde hedefim kraliçeler kendime ve biraz da fazladan(ekolojik dengeyi bozmayacak kararda) alıp vermeyi düşünüyorum. Sonuç olarak benimle aynı süreçten geçecek daha çok kişi olacaktır, sevgi paylaştıkça yayılır. Satış yapılan yerler çok hoş şekilde muhafaza etmediği ve garantisi teyit edilmediği için bir mâl gibi görmek istemedim. Çok sıkıntı olmadıkça toplu sitelerden almayı planlamıyorum. Bir paylaşım kültürü/bilinci yaratmayı hedefliyorum. Umarım istediğim minvalde bir şeyler yakalarım, bu yolda sizinlede tanıştığım için müteşekkirim
İnternette görsel aramalar yapıp
Messor Queen
Messor Dentatus Qyeen
Gibi ya da Türkçe aramalar ile görsellerde çıkacak sonuçlarıda karşılaştırarak farklılıklsr ve benzerlikler hakkında fikir sahibi olmanızı öneririm