Tam türü nedir acaba ?Camponotus o
Tam türü nedir acaba ?Camponotus o
Türünü net olarak söylemek pek kolay değil, 40 küsur Camponotus türü kayıtlı Türkiye'de. Ama tahmin yapacak olursam Camponotus Baldacci derdim.Tam türü nedir acaba ?
Cremagoster lorteti dememin sebebi; sağ taraftakinin abdomen kısmı vücuduna göre daha koyu olduğu içindi.Evet crematogaster ama tür vermeniz imkansız . Fotoğraf da düzgün bir ışıklandırma yok.
Açıdan ve kötü ışıklandırmadan dolayı öyle çıkmış olabilir. Renk koyuluğunu malesef düzgün bir fotoğraf olmadan anlıyamayız. En azından ben anlıyamıyorum, sizin öyle bir yeteneğiniz varsa ne mutlu.Cremagoster lorteti dememin sebebi; sağ taraftakinin abdomen kısmı vücuduna göre daha koyu olduğu içindi.
Hocam net çekmekle ilgisi yok, bunu zaten açıkladım. 45 küsur Camponotus türü var. Bunların morfolojik olarak birbirlerine yakın bir sürü türü var ve ayrımları çok küçük detaylara dayanır. Bu ayrımı yapabileceğimizi düşünmüyorum. Çekiminizle bir alakası yok.Ekli dosyayı görüntüle 6310En fazla bu kadar net çektim makrosuz. Benim telefon desteklemiyor anlamazsanız kardeşiminkinden makroyla çekerim.
Ben bunu beslemek için şimdi hangi kraliçeyi almam gerek ? Koloni kurmak için herhangi bir Camponotus kraliçe olmaz diye düşünüyorum.Hocam net çekmekle ilgisi yok, bunu zaten açıkladım. 45 küsur Camponotus türü var. Bunların morfolojik olarak birbirlerine yakın bir sürü türü var ve ayrımları çok küçük detaylara dayanır. Bu ayrımı yapabileceğimizi düşünmüyorum. Çekiminizle bir alakası yok.
Onu besleyemezsiniz. Camponotus kraliçesi bulup ona bakın. İşçiyi doğaya salın.Ben bunu beslemek için şimdi hangi kraliçeyi almam gerek ? Koloni kurmak için herhangi bir Camponotus kraliçe olmaz diye düşünüyorum.
Daha uzun bacaklı olmuyormuki compoCamponotus o
Arka bacağı zaten uzun. Camponotus'tan başka ne olabileceğini söyleyebilirsen tartışabiliriz.Daha uzun bacaklı olmuyormuki compo
Bilmiyorum compo yada aphonagaster olabilir benim gördüğüm türün bacakları çok daha uzundu farkı olabilirArka bacağı zaten uzun. Camponotus'tan başka ne olabileceğini söyleyebilirsen tartışabiliriz.
Aphaenogaster olamaz, postpetiole yok. Myrmicinae altfamilyasından herhangi bir cins olma ihtimali yok. Morfolojik özellikler türe göre değişir.Bilmiyorum compo yada aphonagaster olabilir benim gördüğüm türün bacakları çok daha uzundu farkı olabilir