Hangi tür ?

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye

Zafer Murat

Minör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Cremagoster lorteti dememin sebebi; sağ taraftakinin abdomen kısmı vücuduna göre daha koyu olduğu içindi.
Açıdan ve kötü ışıklandırmadan dolayı öyle çıkmış olabilir. Renk koyuluğunu malesef düzgün bir fotoğraf olmadan anlıyamayız. En azından ben anlıyamıyorum, sizin öyle bir yeteneğiniz varsa ne mutlu.

Adamınbiri

Larva
Üye
IMG_20220519_120557.jpgEn fazla bu kadar net çektim makrosuz. Benim telefon desteklemiyor anlamazsanız kardeşiminkinden makroyla çekerim.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 6310En fazla bu kadar net çektim makrosuz. Benim telefon desteklemiyor anlamazsanız kardeşiminkinden makroyla çekerim.
Hocam net çekmekle ilgisi yok, bunu zaten açıkladım. 45 küsur Camponotus türü var. Bunların morfolojik olarak birbirlerine yakın bir sürü türü var ve ayrımları çok küçük detaylara dayanır. Bu ayrımı yapabileceğimizi düşünmüyorum. Çekiminizle bir alakası yok.

Adamınbiri

Larva
Üye
Hocam net çekmekle ilgisi yok, bunu zaten açıkladım. 45 küsur Camponotus türü var. Bunların morfolojik olarak birbirlerine yakın bir sürü türü var ve ayrımları çok küçük detaylara dayanır. Bu ayrımı yapabileceğimizi düşünmüyorum. Çekiminizle bir alakası yok.
Ben bunu beslemek için şimdi hangi kraliçeyi almam gerek ? Koloni kurmak için herhangi bir Camponotus kraliçe olmaz diye düşünüyorum.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Ben bunu beslemek için şimdi hangi kraliçeyi almam gerek ? Koloni kurmak için herhangi bir Camponotus kraliçe olmaz diye düşünüyorum.
Onu besleyemezsiniz. Camponotus kraliçesi bulup ona bakın. İşçiyi doğaya salın.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Bilmiyorum compo yada aphonagaster olabilir benim gördüğüm türün bacakları çok daha uzundu farkı olabilir
Aphaenogaster olamaz, postpetiole yok. Myrmicinae altfamilyasından herhangi bir cins olma ihtimali yok. Morfolojik özellikler türe göre değişir.