Tamamdır hocam teşekkürler kaydediyorum.Strongylognathus prensesi.
Uçuş kayıt konumuza kaydederseniz elimizde önemli bir veri bulunmuş olur
Sabit - Bulduğumuz Kraliçelerin Bulunduğu Tarihler ve Bölgeler
Bu başlık altında hepimiz bulduğumuz türlerin kraliçelerinin bulunma bilgilerini aşağıdaki formatta paylaşırsak Türkiye için çiftleşme uçuş zamanları hakkında bir veri tabanı oluşturabiliriz. Daha sonra forumumuza ait uçuş takvimi hazırlanırken de kullanılabilir. - Bulunan tür: (fotoğraf da...karincaciftligim.com
Siz kaydederken bende ufak bilgi geçeyim. Strongylognathus zorunlu sosyal parazit bir cinstir. Buradan daha fazla bilgiye erişebilirsiniz. Hepsi çeşitli Tetramorium türlerinin yuvalarında yaşar. Parazit kraliçe(Strongylognathus) konak kraliçeyi öldürmez, ancak yavrularının üretimini feromon olarak engeller. Türünü bilmediğimiz için hangi türleri parazitlediğini bilemiyoruz. Ama Strongylognatus testaceus gruptan olduğunu söyleyebilirim.Tamamdır hocam teşekkürler kaydediyorum.
Anladım yani bana şu anda bu kraliçe için Tetramorium kraliçesi ve biraz araştırma gerekli tamamdır teşekkür ederim..Siz kaydederken bende ufak bilgi geçeyim. Strongylognathus zorunlu sosyal parazit bir cinstir. Buradan daha fazla bilgiye erişebilirsiniz. Hepsi çeşitli Tetramorium türlerinin yuvalarında yaşar. Parazit kraliçe(Strongylognathus) konak kraliçeyi öldürmez, ancak yavrularının üretimini feromon olarak engeller. Türünü bilmediğimiz için hangi türleri parazitlediğini bilemiyoruz. Ama Strongylognatus testaceus gruptan olduğunu söyleyebilirim.
Genelde karınca bakıcıları bir Tetramorium kolonisine koyuyorlar kraliçeyi ama bu nadiren işe yarıyor. Kraliçeyi yeni bulunmuş veya koloni kurmakta olan bir Tetramorium kraliçesi ile birleştirirseniz daha başarılı olabilirsiniz. Ek olarak semi claustraldirler yani beslemeniz gerekir.
Araştırdım fakat hakkında bir bilgi veya denemiş olan görmedim. Multi Queen Tetramoriumlarda başarılı olabilir mi ?Siz kaydederken bende ufak bilgi geçeyim. Strongylognathus zorunlu sosyal parazit bir cinstir. Buradan daha fazla bilgiye erişebilirsiniz. Hepsi çeşitli Tetramorium türlerinin yuvalarında yaşar. Parazit kraliçe(Strongylognathus) konak kraliçeyi öldürmez, ancak yavrularının üretimini feromon olarak engeller. Türünü bilmediğimiz için hangi türleri parazitlediğini bilemiyoruz. Ama Strongylognatus testaceus gruptan olduğunu söyleyebilirim.
Genelde karınca bakıcıları bir Tetramorium kolonisine koyuyorlar kraliçeyi ama bu nadiren işe yarıyor. Kraliçeyi yeni bulunmuş veya koloni kurmakta olan bir Tetramorium kraliçesi ile birleştirirseniz daha başarılı olabilirsiniz. Ek olarak semi claustraldirler yani beslemeniz gerekir.