O size kalmış. 3 kraliçe demek, bakabilirseniz daha fazla koloniniz olur. Bana soracak olursanız 3 Camponotus alırdım. Bir de bence 2 işçili çok bir fark yok. Sıkıntısız ise diğer 3’ü daha fazla olacak.Sizce Camponotus baldaccii türünün 3 kraliçesini mi alıyım, yoksa 2 işçili halinden bir tane mi?
Bir fark yok ise seçimde kraliçeler derim. Günün sonunda biraz sabredip o 3 kraliçeden sizde işçi alabilirsiniz. Tabii günün sonunda vakit konusu gündeme geliyor.Sizce Camponotus baldaccii türünün 3 kraliçesini mi alıyım, yoksa 2 işçili halinden bir tane mi?
Sizce Camponotus baldaccii türünün 3 kraliçesini mi alıyım, yoksa 2 işçili halinden bir tane mi?
Dedikleriniz doğru ama hayvanlara 1 saatimi bile ayırsam çoğunu yetiştiririm ve tecrübe kazanırım eyer bisey oldu hayvanlara bakamıyorum bende isteyen kolonisi olmayan yeni başlayan kişiler olur illa onlara veririm(admin şarjım 1 arabadayim biter diye detaylı bakamadım kusura bakma eve gidince düzelticem)Yeni başlayacak iseniz aşırı fazla koloni kurma hayaline girişmeyin derim, yani bir sürü kraliçem bir sürü kolonim olsun demeyin. Zaten hepsi camponotus baldacci, 3 kraliçe arasında görebileceğiniz bir fark vs. yok işçiler aynı, huyları yanı değişen bi şey yok. Bir kaç ay sonra çok büyük ihtimalle tam bakamaycaksınız veya bazı ilgilenememe durumlarından ötürü ya kraliçeler ölücek yada sahiplendirmek isteyeceksiniz. Ayrıca ne kadar fazla kraliçe o kadar fazla masraf ve düzenleme gerektirir. İllaki ben fazla fazla karınca, koloni istiyorum diyorsanız farklı cins karıncalardan toplamayı öneririm. Aynı karıncadan bir tane daha sahip olmanız size çok bir fark yaratmayacaktır.
Dedikleriniz doğru ama hayvanlara 1 saatimi bile ayırsam çoğunu yetiştiririm ve tecrübe kazanırım eyer bisey oldu hayvanlara bakamıyorum bende isteyen kolonisi olmayan yeni başlayan kişiler olur illa onlara veririm(admin şarjım 1 arabadayim biter diye detaylı bakamadım kusura bakma eve gidince düzelticem)
Ben de öyle alacaktım. Sordum mu hatırlamıyorum ama yoktu herhalde; yine sorarım, başka tür var mı diye. Ona göre karışık alırım. Benim için karışık daha iyi olur, dediğiniz gibi. Ama Camponotus… niye bilmiyorum, bende çok ayrı bir yerde. Hele kraliçesi…Ben diyeceğimi dedim tavsiyemi verdim siz nasıl isterseniz öyle yapın ki dediğiniz de doğru başkalarına verebilirsiniz fakat iki şey var. Birincisi koloniler büyüdüğü zaman 3 farklı outworld ve formikaryuma ihtiyacınız olucak. Diğer konulardan da okuduğum kadarıyla zaten bir iki kraliçeye daha sahipsiniz galiba. Bu formikaryum ve outworldün ilerleye nvakitlerde büyük olması gerek en azından bir iki sezon sonrasında. Buna yeticek yeriniz varsa sıkıntı olmaz. Bir diğeri durumsa bu bir sıkıntı değil ama aynı cinsten 3 kraliçeye bakmak gereksiz dediğim gibi 3 kraliçe istiyorsanız 3 farklı cinsten almanız tecrübe olarak inanın ki size daha çok şey katıcaktır.
Mesajı,düzeltmek için süresi varmış:/Dedikleriniz doğru ama hayvanlara 1 saatimi bile ayırsam çoğunu yetiştiririm ve tecrübe kazanırım eyer bisey oldu hayvanlara bakamıyorum bende isteyen kolonisi olmayan yeni başlayan kişiler olur illa onlara veririm(admin şarjım 1 arabadayim biter diye detaylı bakamadım kusura bakma eve gidince düzelticem)