Hangi Formica türünün beslemesi daha zevkli?

quanter

Yumurta
Üye
Merhabalar, elimde Formica fusca, rufibarbis ve cunicularia var. Ne yazık ki hepsine aynı anda vakit ayırmam pek mümkün değil. Sizce içlerinde beslemesi en zevkli olan tür hangisi? Ona göre diğerlerini salmayı düşünüyorum.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Bence aralarında görünüşleri dışında fazla bir fark yok. Tercihim rufibarbis veya cunicularia olurdu. Ayrıca doğaya salmayın imha edin. Salmanız durumunda bölgenin faunası bu durumdan ciddi şekilde zarar görebilir.

hpexti

Pupa
Üye
Bence aralarında görünüşleri dışında fazla bir fark yok. Tercihim rufibarbis veya cunicularia olurdu. Ayrıca doğaya salmayın imha edin. Salmanız durumunda bölgenin faunası bu durumdan ciddi şekilde zarar görebilir.
Hocam bilmediğimden soruyorum, öncelikle fuana nedir? ve doğaya salınca neden fuana etkilenir?

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Hocam bilmediğimden soruyorum, öncelikle fuana nedir? ve doğaya salınca neden fuana etkilenir?
Fauna, bir bölgede yaşayan bütün canlıları kapsayan bilimsel bir terimdir diyebiliriz kısaca. Bölgenin faunasının etkilenmesinin sebebi, kraliçenin evinizde uzun süre kalması sonucu evinizdeki bakterilerin kraliçeye bulaşmasından kaynaklı. Kraliçeyi doğaya geri saldığınızda bu bakteriler hızla çevreye ve çevredeki diğer kolonilere yayılır. Bölgedeki kolonilerin bağışıklığı bu yeni gelen bakterilere alışık olmadığından yerel koloniler çöker, yerel koloniler çöktüğünde yıllardır edindikleri diğer bağışıklıklar da yok olmuş olur. Bu durum A ormanından alıp B ormanına bıraktığınız bir kraliçe için de geçerli. Böyle bir zarar göz önüne alındığında kraliçenin veya koloninin imha edilmesi çok daha mantıklı.