Formica cinsi kesin olarak altcins söylenemiyor.
Altcinsi serviformica. Tür grubunu demek istediniz sanırım.Formica cinsi kesin olarak altcins söylenemiyor.
Hayır gerekmiyor. Kraliçeyi uygun test tüpü kurulumuna alın ve karanlık bir yere koyun. 2-3 hafta kadar kontrol etmeyin.Bunu bugün yerde buldum bakımı hakkında yardımcı olabilecek var mı? Şekerli su ve un kurdu takviyesi yapacağım onun dışında bir yerde okumuştum başka koloniden işçi koyabilirsiniz diye kraliçenin yanına , doğruluk payı var mı?
Konu 'Formica Rufibarbis Bakım Rehberi' https://karincaciftligim.com/threads/formica-rufibarbis-bakim-rehberi.19333/Bunu bugün yerde buldum bakımı hakkında yardımcı olabilecek var mı? Şekerli su ve un kurdu takviyesi yapacağım onun dışında bir yerde okumuştum başka koloniden işçi koyabilirsiniz diye kraliçenin yanına , doğruluk payı var mı
karincaciftligim.com
İşçi eklemenize gerek yok, diğer karıncalara kıyasla daha hızlı gelişim gösterecek ve işçi çıkaracaktır. Haftada 1 yumurta-larva-pupa sürecini takip edip işçiyi beklemek daha zevkli bence eklediğiniz işçi ile anlaşamama ihtimali var.Bunu bugün yerde buldum bakımı hakkında yardımcı olabilecek var mı? Şekerli su ve un kurdu takviyesi yapacağım onun dışında bir yerde okumuştum başka koloniden işçi koyabilirsiniz diye kraliçenin yanına , doğruluk payı var mı?
İşçi çıkarana kadar Besleme yapmanıza gerek yok hocam stres konusunda daha dikkatli olmanız gereken bir cins. Şekerli suyu pamuk ile vermeniz daha iyi olur, direk damlatırsanız kraliçe şekerli suya temas edip yapışabilir.Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için arkadaşlar . Uygun test tüpü kurulumu yaptım biraz şekerli su takviyesi yapıp karanlık ve titreşimsiz bir yere koydum 2 hafta sonra bakacağım yumurtlamış mı diye ve yarım un kurdu vereceğim.