Hangi alt cins sizce ?

Hokkabaz51

Yumurta
Üye
Bunu bugün yerde buldum bakımı hakkında yardımcı olabilecek var mı? Şekerli su ve un kurdu takviyesi yapacağım onun dışında bir yerde okumuştum başka koloniden işçi koyabilirsiniz diye kraliçenin yanına , doğruluk payı var mı?

Poosedion

Larva
Üye
Bunu bugün yerde buldum bakımı hakkında yardımcı olabilecek var mı? Şekerli su ve un kurdu takviyesi yapacağım onun dışında bir yerde okumuştum başka koloniden işçi koyabilirsiniz diye kraliçenin yanına , doğruluk payı var mı?
Hayır gerekmiyor. Kraliçeyi uygun test tüpü kurulumuna alın ve karanlık bir yere koyun. 2-3 hafta kadar kontrol etmeyin.

Yvvresst

Larva
Üye
Bunu bugün yerde buldum bakımı hakkında yardımcı olabilecek var mı? Şekerli su ve un kurdu takviyesi yapacağım onun dışında bir yerde okumuştum başka koloniden işçi koyabilirsiniz diye kraliçenin yanına , doğruluk payı var mı
Konu 'Formica Rufibarbis Bakım Rehberi' https://karincaciftligim.com/threads/formica-rufibarbis-bakim-rehberi.19333/

omereymenc

Majör
Üye
İşçi eklemenize gerek yok, diğer karıncalara kıyasla daha hızlı gelişim gösterecek ve işçi çıkaracaktır. Haftada 1 yumurta-larva-pupa sürecini takip edip işçiyi beklemek daha zevkli bence eklediğiniz işçi ile anlaşamama ihtimali var.

Hokkabaz51

Yumurta
Üye
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için arkadaşlar . Uygun test tüpü kurulumu yaptım biraz şekerli su takviyesi yapıp karanlık ve titreşimsiz bir yere koydum 2 hafta sonra bakacağım yumurtlamış mı diye ve yarım un kurdu vereceğim.

omereymenc

Majör
Üye
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için arkadaşlar . Uygun test tüpü kurulumu yaptım biraz şekerli su takviyesi yapıp karanlık ve titreşimsiz bir yere koydum 2 hafta sonra bakacağım yumurtlamış mı diye ve yarım un kurdu vereceğim.
İşçi çıkarana kadar Besleme yapmanıza gerek yok hocam stres konusunda daha dikkatli olmanız gereken bir cins. Şekerli suyu pamuk ile vermeniz daha iyi olur, direk damlatırsanız kraliçe şekerli suya temas edip yapışabilir.

Hokkabaz51

Yumurta
Üye
Şekerli suyu Kulak çubuğunla verdim beslemeyide daha hızlı gelişim olur diye vermeyi düşünüyordum 2 -3hafta sonra eğer yumurtlarsa