Güvercin Besliyorum

Dkdklse

Nanitik
Üye
Merak ettiğim bir şey var saldıktan sonra hepsi kusursuz şekilde geri dönüyor mu belirli vakitte? Hiç o şekilde kaybettiğiniz kuşunuz oldumu?

yağızalp

Replete
Üye
Sınıfımızdan biri güvercin beslediğini söyledi yeni aldıkları oraya alışsın diye kanat kestiklerini söyledi bu ne anlama geliyor böyle birşeyin işe yaradığını sanmıyorum ama bilmiyorum

ERTEMi

Pupa
Üye
Merak ettiğim bir şey var saldıktan sonra hepsi kusursuz şekilde geri dönüyor mu belirli vakitte? Hiç o şekilde kaybettiğiniz kuşunuz oldumu?
Eşle beraber kaldırırsan birde senden başkası kuşa ayna çekmezse muhtemelen döner ama kuş neticede kaçabiliyor da.

Magilus

Yumurta
Üye
Aslında kaçıp kaçmaması aldığı eğitime ve kuşun karakterine bağlı. Örneğin başka birisinden satın aldığın kuş eğer kanatlarını bantlamazsan yani yavaş yavaş kümesine sürüsüne alıştırmazsan ilk salımında eski kümesine geri döner (bulursa). Kaliteli bir posta güvercini 1 ay sonra bile kümesi terk edip ilk sahibine geri dönebiliyor. Hatta bu şekilde defalarca aynı kuşu satan kuşçular var. Eğer kuşların karakterliyse ve kümesini seviyorsa iyi bakılıyorsa ve iyi eğitim almışsa geri döner fakat bazı şerefsizler sen kuşlarımı uçururken parlak çekip kuşun kafasını karıştırıp kendi çatısına indirip yakalayıp sonrasında ya kapalı biryere alıyorlar ya da kanatlarını makaslıyorlar sadece damızlığa filan kullanabiliyorlar. O yüzden çok pahalı kuşlar genelde salma alanında salınır kaçamayacakları şekilde. Ucuz olanları veya azmanlar filan uçurulur. Maddi duruma bağlı tabi bu.

Ekli dosyayı görüntüle 83278

*dalga geçmek gibi bir amacım yok atmasam içimde kalırdı*
sıkıntı yok :D beslemeden bu hissi anlamak mümkün değil ve bu gerçek

Benim bir arkadaşımda var sadece taklacı güvercin denenler havada takla atıyor diye biliyorum
kanat kesmek çok canice geliyor ben bantlama taraftarıyım. Taklacı güvercinde şahsen sevmem. Genetik bozukluğun şov versiyonu