Haftalık kontrol vakti!
Tapinoma'larla başlıyorum. Tekli olanlarda (3 tane) herhangi bir değişiklik yok.
En son bu kraliçe diğer kraliçeyi öldürüp işçilerini himayesine almıştı. O zamandan beri değişiklik yok:
Ekli dosyayı görüntüle 81452
Diğer 2 tane tekliyi birleştirmeye çalışıyordum. Onlarda da herhangi bir değişiklik yok:
Ekli dosyayı görüntüle 81453
Ekli dosyayı görüntüle 81454
Birleştirmeye çalıştığım 2 adet 5'li zoraki olarak birleşmiş gibi görünüyor. Dün bir tane ölü olduğunu söylemiştim. Artık bir ölü daha var. Ölüyü içinden alamadım. 5+5-2=8 tane kraliçe yola devam ediyorlar:
Ekli dosyayı görüntüle 81455
Son olarak birleştirmeye çalıştığım 6'lı ve 10'lu olanların birleşimi devam ediyor. Henüz birbirlerini kabullenmiş gibi görünmüyorlar ama savaşmıyorlar da. Ölü yok:
Ekli dosyayı görüntüle 81456
16+8+1+1+1=27 Tapinoma mevcut. Tüm Tapinoma'lara haşlanmış yumurta beyazı ikram edeceğim.
Sırada Camponotuslar var. İlaç kutusunda bulunan 2 Camponotus'u bu hafta kontrol etmeyeceğim. Diğer 3 Camponotus'un fotoğrafları:
Ölmek üzere. Bir sürü de yumurtası vardı hâlbuki:
Ekli dosyayı görüntüle 81460
Ekli dosyayı görüntüle 81461
Bir tane yumurtası var uzun süredir. Nedense hiçbir gelişim göstermiyor. Tüpteki suyu bittiği için transfer etmek zorundayım. Ölmek üzere olan kraliçenin tüpüne transfer edeceğim. Belki bu sayede yumurtalar kurtulabilir:
Ekli dosyayı görüntüle 81462
Gayet güzel gelişim gösteriyor:
Ekli dosyayı görüntüle 81463
Fotoğrafları çektikten sonra yarı ölü olan kraliçeyi attım ve tüplerin ağızlarını birleştirdim. Tek yumurtası olan kraliçenin pamuğunu çıkarınca altından birkaç tane daha yumurta çıktı. Umarım diğer tarafa geçer ve ölü olan kraliçenin yumurtalarını kabul eder:
Ekli dosyayı görüntüle 81472
Sırada Lasius'lar var. Onların durumu gayet iyi görünüyor:
Ekli dosyayı görüntüle 81464
Ekli dosyayı görüntüle 81465
Ekli dosyayı görüntüle 81466
Son olarak Oxyopomyrmex'ler.
Öncelikle 3 tanesi ölmüş:
Ekli dosyayı görüntüle 81473
Ekli dosyayı görüntüle 81474
Ekli dosyayı görüntüle 81475
5'li multi deneme başarılı ilerliyor. Umarım ilk işçiler çıktıktan sonra da barış içinde yaşamaya devam ederler (kraliçelerden biri kadrajın dışında):
Ekli dosyayı görüntüle 81477
Kalan 5 tanesi:
Ekli dosyayı görüntüle 81480
Ekli dosyayı görüntüle 81481
Ekli dosyayı görüntüle 81482
Ekli dosyayı görüntüle 81483
Ekli dosyayı görüntüle 81484
4 Camponotus + 3 Lasius + 27 Tapinoma + 10 Oxyopomyrmex = 44 toplam kraliçe sayısı