Hocam ben 5 ayda 1 tane kraliçe buldum. Baya bereketlisiniz.
İzmir'de bir köy mezarlığının belirli bir bölgesinde. 5 m2 alanda buluyorum hepsini. Zaten ileride bütün Tapinoma'ları tek bir koloniye dönüştürme düşüncem var.Hocam siz bu tapinomları nereden buluyorsunuz. Bu arada elinizden geldiğince multi yapmanızı öneririm çünkü 26 ayrı koloni olarak bakmak uzun vadede sizi zorlayabilir. Zaten multiye yatkın bir cins hem bence daha güzel duruyor multi koloniler.
Çok kıskandım hocam. Umarım başarılı koloniler kurarsınız.Tüpe koydum hepsini
Vay maşallah. İyi hobiler.Tüpe koydum hepsini

Yaşadığınız bölgede çok fazla tapinoma var ben 4 tanesini yan yana zor gördüm. Sizi tebrik ediyorum11 Yeni Kraliçe! Hepsi Tapinoma cinsi. 18 + 11 = 29 Tapinoma + 7 Camponotus = toplamda 36
Bu iş bende bağımlılığa dönüştü artık. Hepsiyle nasıl baş edeceğim hiç bilmiyorum.
Şimdiden öpüşüp koklaşmaya başladılar.
Hocam bu kadar kraliçe toplamak bulunduğunuz bölgedeki tapinoma nüfusuna zarar verebilir. Bence bundan sonra yeni tapinoma kraliçesi almayın.11 Yeni Kraliçe! Hepsi Tapinoma cinsi. 18 + 11 = 29 Tapinoma + 7 Camponotus = toplamda 36
Bu iş bende bağımlılığa dönüştü artık. Hepsiyle nasıl baş edeceğim hiç bilmiyorum.
Şimdiden öpüşüp koklaşmaya başladılar.
Bence koloniyi biraz geliştirip doğaya salabilir.Hocam bu kadar kraliçe toplamak bulunduğunuz bölgedeki tapinoma nüfusuna zarar verebilir. Bence bundan sonra yeni tapinoma kraliçesi almayın.
Buda başka cinslerin popilasyonuna zarar verebilir. Doğada çoğu kraliçe başarılı bir şekilde koloni kuramadan ölüyor.Bence koloniyi biraz geliştirip doğaya salabilir.
Oda doğru. Ben bugün evin önünde 5-6 tane ölü prenses buldum(hiç şansım yok)Buda başka cinslerin popilasyonuna zarar verebilir. Doğada çoğu kraliçe başarılı bir şekilde koloni kuramadan ölüyor.
Daha fazla toplamak istemiyorum zaten. Ayrıca dolaşmaya çıktığımda 5m2 alanda en fazla 1 saat vakit ayırıyorum. Yani benim göremediğim yüzlercesi olmalı. O sebeple popülasyona zarar verdiğimi sanmıyorum.Hocam bu kadar kraliçe toplamak bulunduğunuz bölgedeki tapinoma nüfusuna zarar verebilir. Bence bundan sonra yeni tapinoma kraliçesi almayın.