Camponotus cinsi kraliçe.Yeni kraliçe! Lasius cinsi olduğunu düşünüyorum ancak emin değilim. Boyutu 1 cm'den çok az daha büyük. 11 veya 12 mm olabilir. 9. kraliçem oldu kendisi.
Camponotus cinsi kraliçe.Yeni kraliçe! Lasius cinsi olduğunu düşünüyorum ancak emin değilim. Boyutu 1 cm'den çok az daha büyük. 11 veya 12 mm olabilir. 9. kraliçem oldu kendisi.
Ama elimdeki camponotus'lara kıyasla ne renk bakımından ne de boyut bakımından benzemiyor.Camponotus cinsi kraliçe.
Camponotus cinsinin altında Türkiye'de yaşayan onlarca farklı tür bulunur. Bu türler renk ve boyut olarak birbirlerinden farklılık gösterebilir.Ama elimdeki camponotus'lara kıyasla ne renk bakımından ne de boyut bakımından benzemiyor.
Forumda biraz araştırma yaptım ve 3 tür arasında kaldım. Camponotus Vagus, Camponotus Aethiops, Camponotus Piceus. Muhtemelen Piceus'dur çünkü boyut olarak ve görünüş olarak en uyumlu olan tür bu. Yine de işçiler çıkmadan kesin sonuca varmamak gerek. Diğer kraliçelerimin Sanctus, yeni olanın ise Piceus olduğunu varsayacağım şimdilik.Camponotus cinsinin altında Türkiye'de yaşayan onlarca farklı tür bulunur. Bu türler renk ve boyut olarak birbirlerinden farklılık gösterebilir.
Piceus türü Myrmentoma altcinsine mensup.Forumda biraz araştırma yaptım ve 3 tür arasında kaldım. Camponotus Vagus, Camponotus Aethiops, Camponotus Piceus. Muhtemelen Piceus'dur çünkü boyut olarak ve görünüş olarak en uyumlu olan tür bu. Yine de işçiler çıkmadan kesin sonuca varmamak gerek. Diğer kraliçelerimin Sanctus, yeni olanın ise Piceus olduğunu varsayacağım şimdilik.
Özel bir yöntemi yok aynı tüpe koyuyorsunuz sadece. Bence 1 tane tekli bırakın başarısız olma ihtimali az da olsa var. Belki türleri farklı çıkar falan.Hepsi gayet sakin görünüyor. Durmadan temizleniyorlar ve birbirlerinin antenlerine dokunuyorlar.
Zaten dün bulduklarımdan küçük olanı ayırdım. O tek başına devam edecek. Yine dün bulduklarımı da bu 6 taneye dahil etmeyi düşünüyorum aslında. Ya da en iyisi Dünkü 3 tanesini 3'lü olarak, bu günkü 6 tanesini 6'lı olarak 2 farklı koloni halinde tutmam daha garanti olacaktır. Tekli olan tek başına devam edeceği için toplamda 3 Tapinoma kolonisi olacak elimde. Ne yapmak istediğim konusunda kararsızım açıkçası. 1-3-6 mı yoksa 1-9 mu yapmak istediğimi bilmiyorum 😅 .Özel bir yöntemi yok aynı tüpe koyuyorsunuz sadece. Bence 1 tane tekli bırakın başarısız olma ihtimali az da olsa var. Belki türleri farklı çıkar falan.
1 3 6 yapın aynı yerden almadıysanız riskli.Zaten dün bulduklarımdan küçük olanı ayırdım. O tek başına devam edecek. Yine dün bulduklarımı da bu 6 taneye dahil etmeyi düşünüyorum aslında. Ya da en iyisi Dünkü 3 tanesini 3'lü olarak, bu günkü 6 tanesini 6'lı olarak 2 farklı koloni halinde tutmam daha garanti olacaktır. Tekli olan tek başına devam edeceği için toplamda 3 Tapinoma kolonisi olacak elimde. Ne yapmak istediğim konusunda kararsızım açıkçası. 1-3-6 mı yoksa 1-9 mu yapmak istediğimi bilmiyorum 😅 .