Güncel karınca çifliği için bazı sorular

Reomg

Yumurta
Üye
Merhaba devasa bir koloni kurmak istiyorum elimden geldiğince az bir karınca ile başlayıp , devasa bir orduya kadar ilerlemek istiyorum fakat daha önce hiç karınca beslemedim ve almam gereken malzemeler hakkında , hiçbir fikrim yok şuanda bütçe olarak bir sıkıntı yok. Kraliçe karınca olarak her gıdadan beslenebilen Lasius niger düşünüyorum. Bana yardımcı olmanızı istediğim sorular şunlardır. Mümkün oldukça karıncaları izlemek istiyorum şeffaf bir şey önerirseniz iyi olur teşekkürler.

Hangi ekipmanlarıı satın almalıyım?

Bir ekipmana ihtiyacım olduğu zaman hangi internet mağazası veya kraliçe karıncayı nereden satın alabilirim vb ?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Merhaba devasa bir koloni kurmak istiyorum elimden geldiğince az bir karınca ile başlayıp , devasa bir orduya kadar ilerlemek istiyorum fakat daha önce hiç karınca beslemedim ve almam gereken malzemeler hakkında , hiçbir fikrim yok şuanda bütçe olarak bir sıkıntı yok. Kraliçe karınca olarak her gıdadan beslenebilen Lasius niger düşünüyorum. Bana yardımcı olmanızı istediğim sorular şunlardır. Mümkün oldukça karıncaları izlemek istiyorum şeffaf bir şey önerirseniz iyi olur teşekkürler.

Hangi ekipmanlarıı satın almalıyım?

Bir ekipmana ihtiyacım olduğu zaman hangi internet mağazası veya kraliçe karıncayı nereden satın alabilirim vb ?
Kraliçe bularak sıfırdan başlayacaksanız, koloninin ilk aşamalarında cam tüpte beslemeniz en mantıklısı olacaktır. Tek bir koloni için dönüşüm yapmak için 2 tüp ilk senelerinde koloninin gelişimine bağlı olarak yeter diye düşünüyorum. Bunun yanına pamuk ve tüpün icini ayarlayabileceğiniz iğne benzeri birşeyler bulabilirsiniz. Koloniniz büyüdüğünde cinsine bağlı olarak tüpte bakmak zorlaşmaya başlayınca outworld takarak beslemeyi kolaylaştırabilirsiniz ama bunlar daha ilk aşamalarda işinizi daha da zorlaştırır. Eğer sağlıklı ve yüksek üreme potansiyeli olan bir koloni istiyorsanız düzenli olarak şekerli su gibi karbohidrat ve protein için canlı yem(un kurdu vb.) ile beslemelisiniz. Ayrıca eğer koloninin hızlı çoğalması ve çok bireye sahip olmasını isterseniz ona göre bir cins seçmeniz iyi olur ki Lasius cinsi buna uygun bir cins. Ek olarak multiqueen yatkınlığı olan cinsler kraliçe sayısından dolayı daha hızlı çoğalabilir(Plagiolepis gibi). Derseniz ki canlı yem besleyemem, o zaman karınca koloninizin gelişimi yavaşlar ve hızlı büyümez hatta duraklayadabilir. Böyle bir durumunuz varsa termit uçuşlarından bir çift termit alarak termit kolonisi kurabilirsiniz çünkü kendileri sıfır canlı yemle bile sadece odun gibi malzemelerle koloni büyütebilir. Termitlerin de üreme potansiyeli yavaş yavaş artar.

Reomg

Yumurta
Üye
çok teşekkür ederim 1 tane tüpe outworld takıp 4-5 adet işçi ile 1 tanede kraliçe ile başlayabilir miyim yok en az 20 30 işçi falan mı lazım ? ayrıca unkurdu vb nereden tedarik edebilirim. ve karınca vb. tüp falan alışveriş için nereleri tercih edebilirmi yardımcı olursanız sevinirim.

Reomg

Yumurta
Üye
ayrıca arkadaşlar ilk olarak formikaryum ile mi başlamalıyım test tüpü ile mi

EnesTugra

Yumurta
Üye
Hocam en azından genel bilgiye sahip olmak için youtube kanalındaki videoları detayli olarak izlemeniz daha verimli olur gibi.
Hala aklınıza takılan birsey olursa seve seve cevaplarız.

yağızalp

Nanitik
Üye
Kraliçe ile başlayacaksanız sadece 1 tüp kullanmalısın uzun süre

Reomg

Yumurta
Üye
peki önerdiğiniz online alışveriş sitesi var mı acaba satın alım yapabileceğim

armagankaya

Majör
Üye
peki önerdiğiniz online alışveriş sitesi var mı acaba satın alım yapabileceğim

Hocam, test tüpü, cımbız ve bunun gibi ekipmanları Trendyol’dan alabilirsiniz. Canlı yem konusunu Tuğkan abinin bir videosunda Adana Canlı Yem’den aldığını gördüm ya da Underground Ant World’den alabilirsiniz. Koloni ve kraliçe karıncaya gelince de zaten @yağızalp hocam bilgiyi vermiş. Outworld ya da formikaryumu da yine Underground Ant World, Ant Store Turkey’den ya da Koloni Dünyam Instagram sayfasında mevcut, aralardan bakabilirsiniz. İyi hobiler dilerim.